Foto: AP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta pirmās kārtas pirmās izvēles tiesības otrdien notikušajā loterijā trešo gadu pēc kārtas ieguva Edmontonas "Oilers" komanda.

Neveiksmīgi spēlējošā "Oilers" komanda, kas šosezon ar 74 punktiem 82 spēlēs palika līgas kopvērtējuma priekšpēdējā, 29. vietā, kā pirmā jauno spēlētāju varēs izvēlēties trešo gadu pēc kārtas.

Drafta loterijā par pirmajām izvēles tiesībām "Oilers" pārspēja Kolumbusas “Blue Jackets”, Monreālas “Canadiens”, Ņujorkas “Islandes” un Toronto “Maple Leafes”.

Kā sestā jauno spēlētāju izvēlēsies Anaheimas “Ducks” komanda, bet vēl pirmajā desmitniekā tika Minesotas “Wild”, Karolīnas “Hurricanes”, Vinipegas “Jets” un Tampabejas “Lightning”.

Kā šī gada drafta favorīti, kas varētu tikt izvēlēti ar pirmajiem numuriem, tiek minēti zviedrs Filips Forsbergs, amerikānis Aleksandrs Galčenjuks, un Krievijas hokejisti Nails Jakupovs un Mihails Grigorenko.

Atgādinām, ka šī gada NHL draftā pirmajā kārtā varētu tikt izvēlēts latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons. Tiek prognozēts, ka viņš varētu tikt izvēlēts ar 18.numuru.

Vēl gaidāmajā NHL draftā piedalīsies citi četri Latvijas spēlētāji - Teodors Bļugers, Ainārs Podziņš, Roberts Lipsbergs un Ņikita Jevpalovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!