Foto: AFP/Scanpix

Edmontonas "Oilers" un Vinipegas "Jets" veterānu spēlē, kas notiks "NHL Heritage Classics" ietvaros, uz laukuma vēlreiz tiksies leģendāri hokejisti - Veins Greckis, Marks Mesjē, Jari Kurri un Tēmu Selanne, vēsta Nacionālās Hokeja līgas (NHL) mājas lapa.

Šis mačs notiks nākamajā NHL sezonā, šā gada 22. oktobrī Vinipegā un risināsies zem klajas debess. Edmontonas "Oilers" komandā, kuras kapteinis būs Greckis, spēlēs arī Marks Mesjē un Pols Kofijs, bet Vinipegas "Jets" pārstāvēs ne mazāk leģendārie Tēmu Selanne un Deils Haverčaks.

"Es ne pārāk bieži piedalos veterānu spēlēs, ik pa laikam, kad ir kāds īpašs notikums, bet šis mačs būs patiešām unikāls, patiešām īpašs," saka Greckis.

Šajā NHL "vēsturiskajā" spēlē tiekas komandas, kuru cīņas savulaik kļuvušas par leģendārām. Edmontonas un Vinipegas klubu spēkošanās ir ar garu vēsturi, kas aizsākās vēl Pasaules Hokeja asociācijas (WHA) laikā pagājušā gadsimta 70. gados, pirms komandas pēc WHA likvidācijas pievienojās NHL 1979. gadā. Tieši "Oilers" un "Jets" aizvadīja pēdējo WHA spēli 1979. gada 20, maijā, kad Viipegas komandas ar 7:3 pieveica jaunā Grecka pārstāvēto "Oilers" un kļuva par līgas čempioniem.

"Mēs bijām konkurenti un mums patika sacensties," par aizgājušo dienu savstarpējām spēlēm saka Haverčaks. "Viņiem parasti bija ļoti spēcīga komanda un mēs nevarējām vien sagaidīt mačus pret "Oilers", tāpat kā gaidām, kad varēsim atkal stāties viņiem pretī oktobrī."

"Oilers" zem klajas debess nav spēlējuši kopš 2003. gada, kamēr "Jets" tādā nav piedalījušies ne reizi kluba vēsturē.

Kā zināms, šosezon "NHL Heritage Classic" mačā, kurā tikās Kolorādo "Avalanche" un Detroitas "Red Wings" bijušie spēlētāji, piedalījās arī latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!