Foto: F64

Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, kas septembra sākumā risināsies Rīgā, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) cer piesaistīt visus labākos Latvijas hokejistus, paziņojis LHF prezidents Kirovs Lipmans.

Uz olimpisko kvalifikācijas turnīru izlases spēlētāji būs jāatbrīvo gan Kontinentālās hokeja līgas (KHL), gan citu valstu hokeja līgu klubiem, kā to paredz Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) noteikumi, vēsta LHF mājas lapa. Tāpat Latvijas izlases galvenā trenera rīcībā būs Ziemeļamerikā spēlējošie hokejisti, kuriem sezonas sākums paredzēts oktobra pirmajā pusē.

"Šīs IIHF normas ievērošanā esam saņēmuši atbalstu gan no IIHF prezidenta Renē Fāzela, gan KHL vadītāja Dmitrija Černišenko, gan no Krievijas Hokeja federācijas prezidenta Vladislava Tretjaka. Tāpēc uzskatu, ka uztraukumam nav pamata, un olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā spēsim sapulcēt spēcīgāko [izlases] sastāvu, lai varētu pacīnīties par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiskajām spēlēm", saka LHF prezidents.

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Leonīds Beresņevs atklāja, ka patlaban notiek izlases kandidātu apzināšana, un jau tuvākajā laikā tiks paziņots spēlētāju saraksts, kas pretendēs uz vietu valstsvienības rindās startam 2018. gada Pjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Atbilstoši izstrādātajam darba plānam, gatavošanos Olimpiskajam kvalifikācijas turnīram Latvijas izlase uzsāks 28. augustā "Arēnā Rīga".

Treniņnometnes ietvaros Latvijas izlase 30. augustā aizvadīs vienu pārbaudes spēli ar Dānijas izlases hokejistiem, pēc kuras tiks nosaukts valstsvienības galīgais sastāvs olimpiskajam kvalifikācijas turnīram. Turnīram katra komanda drīkstēs pieteikt 23 spēlētājus - 20 laukuma spēlētājus un trīs vārtsargus.

Kā zināms, olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Rīgas grupā par vienīgo olimpisko ceļazīmi cīnīsies Latvijas, Austrijas, Vācijas un Japānas izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!