Foto: F64

Kādreizējais Latvijas izlases hokejists Oskars Bārtulis pieņēmis Krievijas pilsonību, apstiprināja Latvijas Hokeja federācija (LHF).

LHF saņēmusi 31 gadu vecā Bārtuļa iesniegumu, kurā vēstīts, ka aizsargs atsakās spēlēt Latvijas valstsvienībā, jo viņš ir ieguvis Krievijas pilsonību. Pats hokejists no plašākiem komentāriem atturējās.

Līdz ar to Bārtuļa karjera Latvijas izlasē ir noslēgusies.

Bārtulis aizvadītajā sezonā spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā "Salavat Julajev", kuras sastāvu aizsargs papildināja Ziemassvētku laikā, kad pameta finansiālu problēmu nomākto Vladivostokas "Admiral". Tiesa, viņš nebija pirmā izvēle Ufas kluba treneriem, bet regulārā čempionāta desmit spēlēs viņš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Savukārt Gagarina kausa izcīņā Bārtulis laukumā tika epizodiski, kopumā četros nospēlētos mačos atzīmējoties ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Pirms tam "Admiral" rindās Bārtulis aizvadītajā sezonā 32 spēlēs bija izcēlies ar piecām rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības koeficientu -7. Viņš bija šīs vienības kapteinis.

Bārtulis kopš 2007.gada spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas "Flyers" sistēmā, bet 2012.gada vasarā klubs izpirka viņa līgumu. NHL regulārajā čempionātā un Stenlija kausā aizsargs aizvadījis 73 spēles, gūstot vienus vārtus un veicot astoņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt pēc tam Bārtulis pārcēlās uz KHL un pievienojās tobrīd vēl šajā līgā spēlējošajam Ukrainas klubam Doņeckas "Donbass", bet 2014./2015.gada sezonu aizsargs aizvadīja Astanas "Baris" komandā. Tikmēr "Admiral" rindas latvietis pārstāvēja kopš 2015./2016.gada sezonas.

Bārtulis nepiedalījās šī gada pasaules čempionātā hokejā, nesaņemot uzaicinājumu uz valstsvienību.

Hokejists arī iepriekš bija veltījis pārmetumus LHF, ka organizācija nevēloties apdrošināt spēlētājus, kas bijis arguments, kādēļ viņš atteica izlasei.

Savas karjeras laikā Bārtulis Latvijas izlases sastāvā piedalījās trijos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, kā arī bijis valstsvienības kapteiņa asistents.

Savukārt 2013.gadā tika pieņemts likums, ka Latvijas pilsoņiem dubultpilsonība nevar būt ar Krieviju, Baltkrieviju un vairākām citām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!