Foto: AFP/Scanpix
Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajiem finālistiem otrdien kļuva Pitsburgas „Penguins”, kas finālsērijā spēlēs jau otro gadu pēc kārtas.

Austrumu konferences fināla piektajā spēlē otrdien „Penguins” ar 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) pieveica Karolīnas „Hurricanes”, visā sērijā uzvarot ar 4-0. Visticamāk, ka finālā „Penguins” atkal tiksies ar Detroitas „Red Wings”, kas Rietumu konferences finālsērijā pret Čikāgas „Blackhawks” ir vadībā ar 3-1. Atgādinām, ka pagājušajā gadā Stenlija kausa finālsērijā „Red Wings” triumfēja ar 4-2.

Kaut gan „Hurricanes” pirmie guva vārtus (otrajā minūtē precīzs bija Ēriks Stāls), jau līdz pirmā perioda beigām Ruslans Fedotenko un Makss Talbots panāca 2:1 „Penguins” labā. Otrajā periodā Bils Gerins palielināja „pingvīnu” pārsvaru līdz 3:1, bet punktu uzvarai mačā un visā sērijā pielika Kregs Adamss, 70 sekundes pirms pamatlaika beigām ripu raidot tukšos vārtos.

Stenlija kausa finālā „Penguins” spēlēs jau ceturto reizi. 1991. un 1992.gadā komanda izcīnīja šo trofeju un cer pēc pagājušā gada neveiksmes to trešo reizi izcīnīt arī šogad.

„Pagājušajā gadā mēs nepieskārāmies trofejai, jo viss nenotika, kā vēlējāmies. Domāju, ka šogad mēs to izmainīsim,” teica viens no „Penguins” līderiem Sidnijs Krosbijs.

„Penguins” ir pirmā komanda kopš 2001.gada, kas divreiz pēc kārtas iekļūst Stenlija kausa finālā. Ja arī „Red Wings” iekļūs finālā, tad Detroitas komanda pievienosies šim sarakstam. Tāpat, ja „Red Wings” iekļūs finālā, tas būs pirmais Stenlija kausa fināla atkārtojums kopš 1984.gada. 1983. un 1984.gadā Stenlija kausa finālā spēlēja Edmontonas „Oilers” un Ņujorkas „Islanders”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!