Foto: AFP/Scanpix

Par karjeras beigšanu oficiāli paziņojis ilggadējais Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājs Ouens Nolans, kurš pasaulē spēcīgākās līgas laukumā nav devies kopš 2009./10.gada sezonas.

"Ir grūti padoties, kad tava sirds un prāts vēlas turpināt, tomēr mans ķermenis to nevar turēt," preses konferencē, kas notika Sanhosē, izteicās Nolans.

Hokejists septiņu komandu sastāvos NHL aizvadīja 18 sezonas, piedaloties 1200 regulārā čempionāta spēlēs, kurās izcēlās ar 422 vārtiem un 463 rezultatīvām piespēlēm.

Oficiāli noslēdzot spēlētāja karjeru, Nolans līgas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņem 71.vietu.

2009./10.gada sezonā viņš spēlēja Minesotas "Wild" komandā, bet pagājušajā sezonā pārstāvēja Šveices komandu "ZSC Lions".

Nolans, kuram svētdien paliks 40 gadi, 1990.gada NHL jauno spēlētāju draftā tika izvēlēts ar pirmo numuru. Savas karjeras spožākos gadus viņš aizvadīja Sanhosē "Sharks" komandā, uz kuru 1995.gadā tika aizmainīts no Kolorādo "Avalanche" pret latviešu aizsargu Sandi Ozoliņu.

"Iepriekš zināju, ka tad, kad beigšu karjeru, atgriezīšos Sanhosē. Šeit ir dzimuši mani bērni, mani bērni ir no Sanhosē, bet es šo vietu mīlu. Kad man nācās pamest "Sharks" komandu, uztvēru to ļoti emocionāli, taču apzinos, ka hokejs ir ne tikai sports, bet arī bizness," izteicās Nolans.

Nolans, kurš Sanhosē sācis vairākus biznesa projektus, apņēmies vairāk laika veltīt ģimenei, bet par atgriešanos hokejā jau citā statusā viņš izlems vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!