Foto: Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigzne Aleksandrs Ovečkins pārstāvēs Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krievijas izlasi maijā gaidāmajā pasaules čempionātā Minskā, pavēstījis žurnālists Dmitrijs Česnokovs.

Atsaucoties uz pašu Ovečkinu, Česnokovs izteicies, ka gatavību palīdzēt Krievijas valstsvienībai izteikuši vēl divi NHL kluba Vašingtonas "Capitals" spēlētāji Jevgēņijs Kuzņecovs un Dmitrijs Orlovs.

"Capitals" vienība, kurā spēlē visi trīs hokejisti, šosezon nespēja kvalificēties Stenlija kausa izcīņai, tāpēc klubam sezona ir beigusies.

"Raugoties pēc iepriekš Znaroka vadītās Maskavas "Dinamo" spēles stila, Krievijas valstsvienība laukumā cīnīsies ar dzelžainu disciplīnu," vietējie mediji citē Ovečkinu, kurš uzskata, ka visi spēles aspekti izlasē būs pavisam citādāki nekā tas bija komandas iepriekšējā galvenā trenera Zinetulas Biļaļetdinova vadībā. "Skaidrs, ka katram trenerim ir savi principi un taktika."

Tāpat Ovečkins atzina, ka pēc sezonas nejūtas noguris un ir vienmēr priecīgs spēlēt Krievijas valstsvienībā.

Ovečkins šosezon piedalījās 78 regulārā čempionāta spēlēs, kuru laikā pretinieku vārtsargus pārspēja 51 reizi, kas bija labākais rādītājs līgā. Tāpat uzbrucēja rēķinā 28 rezultatīvas piespēles un negatīvs lietderības koeficients -35, kas bija pārliecinoši sliktākais komandā un trešais sliktākais visā līgā.

Zīmīgi, ka iepriekšējā sezonā, kad NHL sezonas pirmajā daļā bija lokauts, Ovečkins spēlēja Znaroka un Vītoliņs trenētajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Maskavas "Dinamo".

Tikmēr centra uzbrucējs Kuzņecovs šosezon piedalījās tikai 17 mačos, gūstot trīs vārtus un veicot sešas rezultatīvas piespēles. Tiesa, šo sezonu hokejists iesāka KHL klubā Čeļabinskas "Traktor", 31 mačā gūstot astoņus vārtus un veicot 13 rezultatīvas piespēles.

Savukārt aizsargs Orlovs 54 maču laikā tika pie trim vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Kā zināms, pagājušā mēneša beigās Znaroks tika apstiprināts par Krievijas izlases galveno treneri, pametot darbu Maskavas "Dinamo", ko turpinās vadīt viņa asistents Vītoliņš.

Jau vēstīts, ka Krieviju gaidāmajā pasaules čempionātā nepārstāvēs tādi hokejisti kā Iļja Kovaļčuks un Aleksandrs Radulovs.

Šonedēļ Krievijas valstsvienība viesosies Rīgā, lai aizvadītu divus pārbaudes mačus ar Latvijas izlasi, bet šajās cīņās krievu NHL spēlētāji vēl nepiedalīsies.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Krievijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Latviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!