Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Atzīmējot Ozo ledus halles pirmo apaļo jubileju - 5 gadi - 31.maijā tiks tradicionāli aizvadīta Latvijas labāko hokejistu draudzības spēle, kurā šogad tiksies Sanda Ozoliņa izveidotā komanda un Ozolnieku iedzīvotāja Miķeļa Rēdliha izveidotā "izlase", informē halles preses dienests.

Miķelis Rēdlihs savā komandā ir pieaicinājis brāli Krišjāni Rēdlihu, Lauri Dārziņu, Andri Džeriņu, Kristapu Sotnieku, Mārtiņu Cipuli un citus Latvijas izlases spēlētājus. Savukārt Ozo komandas kapteinis būs Sandis Ozoliņš, kura vārdā nosaukta hokeja halle. Viņa komandā spēlēs Gints Meija, Arturs Kulda, Rīgas "Dinamo" komandas galvenais treneris Artis Ābols un arī halles īpašnieks Dainis Liepiņš.

Tradicionālais Latvijas hokeja leģendu mačs būs galvenais, bet ne vienīgais jubilejas pasākums - skatītājiem būs iespēja piedalīties dažādos konkursos, izslidoties DJ mūzikas pavadībā, baudīt koncertu un izklaides pasākumus. Svētku programmā būs masu slidošana, turklāt slidotājus uzmundrinās DJ Ufo. Vakarā ieplānota svētku ballīte kopā ar grupu "Dzelzs Vilks".

Jubilejas svētku programmā būs ne tikai jau minētais Latvijas hokeja leģendu mačs, kas sāksies 19:30, bet arī draudzības spēle Ozolnieki – Cēsis, kas sāksies jau 16:00. Uzreiz pēc šīs draudzības spēles, 17:15 ieplānota arī EHL Zvaigžņu spēle.

"Šie ikgadējie svētki nebūt nav vienīgais brīdis, kad uz Ozolnieku ledus ir redzami izcili sportisti. Ozolniekus kā sporta treniņu nometnes vietu ir iecienījuši gan hokejisti, gan daiļslidotāji. Vasarās te dzīvo Krievijas, Francijas, Lielbritānijas, Azerbaidžānas, kā arī Baltijas valstu labākie daiļslidotāji. Jau otro gadu te notiks starptautiska šorttreka nometne. Hallē trenējas KHL klubs "Severstaļˮ, kurā par jauniešu treneri strādā Latvijā pazīstamais Andrejs Maticins. Šogad pirms pasaules čempionāta te trenējās arī Latvijas hokeja izlase," lepojas Dainis Liepiņš.

"Esam ne tikai veiksmīgi pārdzīvojuši krīzi, bet tagad ir uzsākta jaunas viesnīcas būvniecība, lai nodrošinātu papildu iespējas starptautiska līmeņa sportistu izmitināšanai," informē Dainis Liepiņš. Viņš prognozē, ka Ozolnieku piedāvātās treniņu iespējas būs aizvien pieprasītākas.

"Vērtēju Ozo ledus halli kā ļoti veiksmīgi projektu. Tas ceļ vietējo pašapziņu, jo klātienē var gan vērot Latvijas un starptautiska mēroga sporta norises, gan arī paši slidot un hokeju spēlēt. Kā zināms, sporta nometnes attīsta tūrisma infrastruktūru, piemēram, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumus. Tās ir gan jaunas darbavietas, gan arī jaunas iespējas vietējiem," komentē Dainis Liepiņš.

Ieejas biļete uz jubilejas pasākumu maksās Ls 1,50, šajā cena iekļauti visi minētie pasākumi, bet pirmskolas vecuma bērniem ieeja brīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!