Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pašlaik Ziemeļamerikā ritošais Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauts ir klubu īpašnieku vaina, jo viņi neļauj spēlētājiem darīt savu darbu, intervijā Krievijas portālam "allhockey.ru" atzinis leģendārais latviešu aizsargs un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Mitišču "Atlant" spēlētājs Sandis Ozoliņš.

Ozoliņš plašā sarunā portālam paudis viedokli, ka pie pašreizējās situācijas un ieilgušā NHL lokauta visvairāk vainīgi klubu īpašnieki.

"Tas ir bizness un, kad runa ir par biznesu, tad vienmēr rodas kaut kādas domstarpības," sacīja uzbrūkošais aizsargs. "Tieši komandu īpašnieki ir vistiešāk vainojami esošajā situācijā, jo viņi bija lokauta iniciatori. Viņi neļauj hokejistiem darīt savu darbu."

Vaicāts par savu karjeru aizokeāna līgā, Ozoliņš atklāj, ka tūlīt pēc savas draftēšanas 1991.gadā uzskatījis Sanhosē "Sharks" par Meksikas komandu.

"Tas bija interesanti. Sākumā nezināju, kas tas drafts tāds ir. Kad man to izskaidroja un pateica, ka tiesības uz mani ieguvusi Sanhosē komanda, nodomāju, ka tas ir kaut kāds Meksikas klubs," par sākotnējām sajūtām pastāstījis aizsargs.

Pēc drafta latvietis 19 gadu vecumā devies uz ASV, piebilstot, ka ne vārda nav zinājis angliski.

"Kad aizbraucu uz NHL, uzstādīju sev mērķi - pēc iespējas ātrāk apgūt valodu, lai komandas sapulcēs nebūtu jāsēž nesaprašanā, par ko notiek apspriede," savus pirmos soļus pasaules spēcīgākajā hokeja līgā ieskicēja Ozoliņš. "Par labu nāca arī tas, ka komandā jau bija Artūrs Irbe. Viņš man pašā sākumā ļoti daudz palīdzēja."

Par 1996.gadā izcīnīto Stenlija kausu Kolorādo "Avalanche" vienības sastāvā bijušais Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" kapteinis sacījis, ka tajā mirklī juties kā laimīgākais cilvēks pasaulē.

"Sākumā nesapratu, kas noticis. Tikai vēlāk apjautu, ko esam paveikuši. Biju laimīgākais cilvēks pasaulē," pastāstīja Ozoliņš, piebilstot, ka izcīnīt pasaules prestižāko hokeja trofeju ir ļoti grūti.

Tomēr, pēc tam, kad NHL vadība neatļāva aizsargam atvest kausu uz Rīgu, viņš vispār neesot vēlējies balvu turēt rokās.

Intervijā hokejists arī atklājis savu bijušo komandas biedru īpatnības.

"Vārtsargs Patriks Ruā ir savdabīgs cilvēks, kā jau visi vārtsargi. Kluba uzvaru sērijas laikā viņš katru reizi uz maču ieradās vienā un tajā pašā uzvalkā," slavenā vārtsarga īpatnības atklāj Ozoliņš. "Tāpat Ruā vienmēr brauca uz halli pa vienu un to pašu ceļu."

Kā zināms, pirms šīs sezonas Ozoliņš nepagarināja līgumu ar Rīgas "Dinamo" un pievienojās Piemaskavas komandai.

Šajā sezonā "Atlant" rindās latviešu aizsargs 23 spēlēs guvis vienus vārtus un izdarījis deviņas rezultatīvas piespēles partneriem.

Rietumu konferences kopvērtējumā Mitišču hokejisti ar 33 spēlēs izcīnītiem 37 punktiem atrodas 12.vietā, par deviņiem punktiem atpaliekot no izslēgšanas spēļu zonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!