Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Savu astoto uzvaru astoņās aizvadītajās Latvijas atklātā hokeja čempionāta spēlēs sestdien izcīnīja pagājušā gada sudraba medaļnieki "Ozolnieki/Monarch", kas savā laukumā ar 12:1 (6:0, 3:1, 3:0) sagrāva "Rīga"/LSPA komandu.

Trīs vārtus uzvarētājiem guva Ēriks Bisenieks, bet divreiz izcēlās Edgars Lipsbergs. Goda vārtus "Rīga"/LSPA vienībai guva Pauls Krūmiņš.

Tikmēr Daugavpils "Latgale" tikai pēcspēles metienu sērijā ar 5:4 (3:2, 1:1, 0:1, 1:0) pārspēja Lietuvas klubu Elektrēnu "Enerģija".

Pa diviem vārtiem uzvarētājiem guva Antons Kuzņecovs un Sandis Virkstenis, kura kontā arī uzvaru nesošais pēcspēles metiens.

Savukārt "sauso" uzvaru izcīnīja "SMS Credit.lv" hokejisti, kas savā laukumā ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja kopvērtējuma vicelīderus JLSS/"Zemgale".

Pa vieniem vārtiem "SMS Credit.lv" labā guva Mareks Jass un Ronalds Cinks.

Čempionāta līderpozīcijā ar 23 punktiem astoņās spēlēs atrodas "Ozolnieki/Monarch" komanda, bet tai ar 15 punktiem seko JLSS/"Zemgale".

"SMS Credit.lv" ar deviņiem punktiem četrās spēlēs atrodas piektajā pozīcijā.

Kā ziņots, Latvijas atklātajā čempionātā šosezon pirmo reizi kopš 1947.gada startē desmit komandas.

Komandas, kas regulārajā čempionātā ierindosies pirmajās divās vietās, izslēgšanas spēles sāks no pusfināla. Ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kuras ierindosies no 3. līdz 6.vietai, bet Lietuvas klubs Elektrēnu "Enerģija" izslēgšanas spēlēs nepiedalīsies.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā "Liepājas metalurgs 2", kurai pievienojās spēcīgākie "Liepājas metalurga" komandas hokejisti, ar 4-0 pieveica "Ozolnieki/Monarch".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!