Nacionālā hokeja līga (NHL) par bīstama spēka paņēmiena pielietošanu uz astoņām spēlēm ceturtdien diskvalificēja Anaheimas "Ducks" aizsargu Džeimsu Višņevski, ziņo AP.

Incidents notika trešdien mačā, kurā "Ducks" ar '4:2 uzvarēja Čikāgas "Blackhawks". Otrā perioda sākumā Višņevskis, slidojot lielā ātrumā, pie apmales pielietoja spēka paņēmienu pret "Blackhawks" azisargu Brentu Sībroku, kurš ar galvu atsitās pret aizsargstiklu. Pēc sadursmes Sībroks uz brīdi palika uz slidām, taču tūlīt sabruka un palika bezsamaņā guļot uz ledus.

Višņevskis sākumā saņēma ikai divu minūšu noraidījumu, bet tagad NHL viņam piesprieda astoņu spēļu diskvalifikāciju. Višņevskim, kurš NHL karjeru uzsāka tieši "Blackhawks" komandā, šī ir jau otrā diskvalifikācija sezonā - oktobra beigās viņš izlaida divas spēles. Tagad aizsargs laukumā drīkstēs atgriezties tikai 3.aprīlī un, ievērojot kolektīvo darba līgumu, algā nesaņems 268 292 ASV dolāru.

Par Sībroka veselības stāvokli sīkāka informācija netiek sniegta. Viņš izlaida ceturtdienas maču pret Losandželosas "Kings" un tuvākajā laikā Sībrokam tiks veiktas medicīniskās pārbaudes.

Sībroks ir jau otrais "Blackhawks" spēlētājs, kurš cieš no pretinieku bīstama spēka paņēmiena. Svētdien aizsargu Braianu Kembelu spēles laikā rupji no muguras apmalē iegrūda Vašingtonas "Capitals" zvaigzne Aleksandrs Ovečkins, kurš par rupjību saņēma divu spēļu diskvalifikāciju.

NHL vadība jau ir paziņojusi, ka plāno bargāk sodīt spēlētājus, lai izskaustu bīstamos spēka paņēmienus un sitienus pretiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!