Foto: AP/Scanpix/LETA

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) par necienīgu uzvedību U-20 pasaules čempionāta apbalvošanas ceremonijas laikā diskvalificējusi virkni Zviedrijas izlases spēlētāju un trenerus, vēsta IIHF mājas lapa.

Zviedrijas U-20 izlases kapteinis Liass Andersons diskvalificēts uz četrām nākamā gada čempionāta spēlēm, divas spēles būs jāizlaiž uzbrucējiem Aleksam Jonsonam un Jesperam Bokvistam un vārtsargam Ollem Eriksonam Ekam. Savukārt 17 gadus vecajam aizsargam Rasmusam Dalinam liegts piedalīties divās pirmajās spēlēs nākamajā U-18 čempionātā.

Sankcijas piemērotas arī Zviedrijas izlases trenera štābam – trīs spēļu diskvalifikācija piespriesta galvenajam trenerim Tomasam Montenam, divas spēles izlaidīs viņa palīgi Nice Landens un Henriks Strīdhs.

Hokejisti un treneri sodīti par incidentu šāgada U-20 pasaules čempionāta noslēgumā. Apbalvošanas ceremonijas laikā sportisti noņēma savas sudraba medaļas un turēja tās rokā, lai gan bija stingri pieteikts tā nedarīt, bet Andersons savējo pat iemeta tribīnēs. Čempionāta finālā Zviedrija ar 1:3 piekāpās Kanādas U-20 izlasei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!