Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2009./2010.gada sezonas Stenlija kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju trešdien tika atzīts trofejas ieguvēju Čikāgas "Blackhawks" kapteinis Džonatans Tēvss.

Atgādinām, ka trešdien NHL Stenlija kausu izcīnīja "Blackhawks", kas finālsērijas sestajā spēlē viesos ar 3:4 pieveica Oskara Bārtuļa pārstāvēto vienību Filadelfijas "Flyers". Visā sērijā "Blackhawks" uzvarēja ar 4-2 un ceturto reizi kluba vēsturē izcīnīja prestižo trofeju.

Stenlija kausa izcīņas spēlēs Tēvss guva septiņus vārtus un izdarīja 22 rezultatīvas piespēles, atkārtojot "Blackhawks" rezultativitātes rekordu "play off" mačos. 1985.gadā Deniss Savārds guva deviņus vārtus un izdarīja 20 rezultatīvas piespēles.

Tēvsam ir tikai 22 gadi, taču pēdējo mēnešu laikā viņš ir izcīnījis olimpisko spēļu zelta godalgu, Stenlija kausu un tagad ieguvis arī Kona Smita balvu kā vērtīgākais spēlētājs. Interesanti, ka otro gadu pēc kārtas Stenlija kausa ieguvējiem ir gados jauns kapteinis – pagājušā gadā Pitsburgas "Penguins" kapteinim Sidnijam Krosbijam bija 21 gads, bet Tēvsam tikai 29.aprīlī palika 22 gadi.

"Kas viņam vēl palicis? Neticams hokejists, un netipiski nobriedis spēlētājs priekš saviem gadiem. Bija prieks vērot viņu darbībā. Neticami, ka viņam ir tikai 22 gadi. Viņa nākotne ir tik spoža," saka Tēvsa komandas biedrs Džons Madens.

"Komandā ir daudz puišu, kuri ir pelnījuši šo balvu. Bet neviens par to nedomāja, mēs visi cīnījāmies par to lielo sudraba kausu [Stenlija kausu]. Mēs viens otram palīdzējām un tas attaisnojās," pēc balvas saņemšanas teica Tēvss.

Tieši ar Tēvsa ienākšanu sākās "Blackhawks" jaunās komandas veidošana, jo vēl pirms vairākiem gadiem Čikāgā bija viens no vājākajiem NHL klubiem. 2006.gada draftā "Blackhawks" izvēlējās Tēvsu ar trešo kopējo numuru, bet nākamajā gadā ar pirmo numuru "Blackhawks" izvēlējās Patriku Keinu, kurš trešdien guva komandai uzvaru nesošos vārtus, palīdzot komandai izcīnīt Stenlija kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!