Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā šajā sezonā nespēlēs Detroitas "Red Wings", kas bija neiztrūkstoša "play off" dalībniece 25 sezonas pēc kārtas. "Red Wings" teorētiskas iespējas spēlēt Stenlija kausā izgaisa otrdien, 28. martā, pēc zaudējuma 1:4 viesos spēlē pret Karolīnas "Hurricanes".

Pēdējo reizi Stenlija kausā Detroitas klubs nespēlēja 1989./1990. gada sezonā. "Red Wings" panākums bija ilgākais šobrīd visās Ziemeļamerikas populārākajās profesionālā sporta līgās. Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) ilgākā "play off" dalības sērija pieder Sanatonio "Spurs" (ieskaitot šo sezonu, Dāvja Bertāna pārstāvētā vienība 20 sezonas pēc kārtas spēlē izslēgšanas turnīrā), amerikāņu futbolā rekordistes šobrīd ir "Green Bay Packers" un "New England Patriots" (astoņas sezonas pēc kārtas), bet beisbola līgā – Losandželosas "Dodgers" (četras sezonas).

Pēc "Red Wings" izcilās sērijas pārtrūkšanas NHL rekordiste tagad ir Pitsburgas "Penguins", kas Stenlija kausa izcīņā neiztrūkstoši piedalās 11 sezonas, skaitot arī šo sezonu. Tomēr NHL visu laiku iespaidīgāko sēriju sarakstā šis panākums "Red Wings" ierindo dalītā trešajā vietā kopā ar Sentluisas "Blues" (1979.-2004. gads), bet līderes ir Bostonas "Bruins" (29 sezonas, 1967.-1996. gads) un Čikāgas "Blackhawks" (28 sezonas, 1969.-1997. gads).

NHL statistiķi aprēķinājuši, ka šo 25 sezonu laikā, kad "Red Wings" spēlēja Stenlija kausā, Detroitas komanda ir izcīnījusi par vairāk nekā 100 uzvarām vairāk nekā jebkura cita NHL vienība. Šo 25 sezonu laikā "Red Wings" ir vairāk "play off" spēļu uzvaru nekā Kalgari "Flames", Vinipegas "Jets", Našvilas "Predators", Ņujorkas "Islanders", Minesotas "Wild", Floridas "Panthers", Kolambusas "Blue Jackets" un Arizonas "Coyotes" komandām kopā.

Šo 25 sezonu laikā "Red Wings" kreklos ir spēlējuši 14 NHL Slavas zāles hokejisti, bet 393 no 768 šī brīža NHL hokejistiem nebija vēl piedzimuši 1990. gada 4. aprīlī – dienā, kad pēdējo reizi sākās Stenlija kausa izcīņa bez "Red Wings" dalības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!