Foto: stock.xchng
Pasaules kausa izcīņu hokejā pašlaik plāno atsākt 2016.gadā, turnīrā piedaloties astoņām izlasēm, vēsta Ziemeļamerikas mediji, atsaucoties uz Čehijas plašsaziņas līdzekļos pausto.

Atsaucoties uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) Spēlētāju asociācijas (NHLPA) vadītāja Donalda Fēra teikto nesenajā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kongresā, tiek apgalvots, ka turnīrā pirms 2016./17.gada sezonas piedalīsies astoņu hokeja lielvalstu pārstāvji. Skaidra esot Kanādas, ASV, Krievijas, Somijas, Zviedrijas un Čehijas dalība, bet pārējie divi dalībnieki varētu tikt noteikti atsevišķā atlases turnīrā īsi pirms sacensībām.

Oktobrī uz Toronto dosies IIHF prezidents Renē Fāzels, lai par pašlaik pastāvošajām neskaidrībām vienotos ar NHL un NHLPA. No NHL puses iepriekš izskanējis pieņēmums, ka sacensību ieviešana 2016.gadā ir iespējama.

Ziemeļamerikas mediji uzsver, ka šāds turnīrs ir īpaši interesants NHLPA un NHL, jo tām nevajadzētu dalīt gūtos ieņēmumus ar Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK), kā tas ir olimpisko spēļu gadījumā. Tiesa, šādu sacensību ieviešana varētu vēl vairāk apdraudēt NHL hokejistu spēlēšanu olimpiskajās spēlēs.

Pasaules kausa sacensības hokejā pirmoreiz risinājās 1996.gadā, kad tās tika ieviestas kā leģendārā Kanādas kausa izcīņas aizstājējas. Togad kausu izcīnīja ASV izlase, bet otro reizi turnīrs tika rīkots 2004.gadā, kad laurus plūca Kanādas hokejisti.

Iepriekšējā turnīrā 2004.gadā astoņas komandas aizvadīja spēles septiņās pilsētās Ziemeļamerikā un Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!