Trešās uzvaras pasaules U-18 hokeja čempionāta elites divīzijā, kas risinās Krievijas pilsētās Čeļabinskā un Magņitogorskā, turpina cīnīties Kanādas, Zviedrijas un Somijas valstsvienības, kas trīs spēlēs guvušas trīs uzvaras.

Somijas izlase B grupas spēlē ar rezultātu 5:4 (2:2, 1:2, 2:0) pārspēja turnīra mājinieci Krieviju. Krievi šajā spēlē nenosargāja divu vārtu pārsvaru, ko ieguva otrajā periodā, un somi maču noslēdza ar trim bezatbildes vārtiem. Divreiz uzvarētājiem precīzi meta Niklass Nordgrēns, bet trīs rezultatīvas piespēles izpildīja Jesperi Kotkaniemi. Krievijas komandā ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Aleksandrs Žabrejovs, Pāvels Dorofejevs un Kirils Marčenko.

Vēl B grupā Francijas izlase trešajā mačā pēc kārtas ielaida septiņus vārtus un ar rezultātu 1:7 (1:2, 0:3, 0:2) piekāpās Slovākijas valstsvienībai.

Savukārt A grupā Zviedrijas izlase ar rezultātu 3:1 (1:1, 0:0, 2:0) pārspēja ASV hokejistus. Uzvaru zviedriem nodrošināja viens Davida Liljas un divi Lukasa Vernbloma precīzie metieni. ASV vienīgos vārtus guva Olivers Valstroms.

Turnīra galvenie favorīti Kanāda ar 5:0 (1:0, 3:0, 1:0) pārspēja Šveices valstsvienību. Precīzus metienus izpildīja Aleksis Lafrejērs, Aidans Dudass, Alens Makšeins, Čeiss Vouters un Rafaels Lavoī, bet vārtsargs Olivjē Rodrigē tika galā ar visiem 17 metieniem.

A grupas kopvērtējumā Kanāda un Zviedrija ar deviņiem punktiem ir pirmajās divās vietās, bet ASV ir trīs punkti. Baltkrievijas izlase divās spēlēs un Šveices izlase trīs spēlēs punktus vēl nav guvušas.

Savukārt B grupā Somija ar deviņiem punktiem ir pirmā, Krievijai un Slovākijai ir pa sešiem punktiem, bet čehi divās spēlēs punktus nav guvuši, savukārt trīs spēles tas nav izdevies Francijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!