Ar četrām spēlēm Čeļabinskā un Magņitogorskā ceturtdien sākās pasaules U-18 hokeja čempionāts elites divīzijā, un pirmajās spēlēs uzvaras izcīnīja Kanādas, Krievijas, Zviedrijas un Somijas valstsvienības.

Ziemeļamerikas derbijā Kanādas U-18 hokeja izlase ar rezultātu 6:4 (1:1, 3:1, 2:1) A grupas cīņā pārspēja ASV valstsvienību. Aizraujošā cīņā Kanāda otrajā periodā izvirzījās vadībā ar 4:2, bet pēdējā periodā ASV rezultātu izlīdzināja. Taču pēdējās deviņās minūtēs kanādieši atkal guva divus vārtus un spēli noslēdza ar uzvaru. Jāpiebilst, ka Kanāda šim mačam pieteica tikai 18 spēlētājus, vēl gaidot papildinājumus sastāvam.

Divus vārtus Kanādai guva Rafaels Lavoī, bet pa reizei precīzi meta Laiems Faudijs, Aleksis Lafrenjērs, Akils Tomass un Kevins Bāls. ASV komandā Olivers Valstroms bija precīzs divas reizes, bet pa vieniem vārtiem guva Džoels Farabī un Džeks Hjūzs.

Vēl A grupā Zviedrijas izlase, pateicoties Jonatana Bergrena trim gūtajiem vārtiem, ar rezultātu 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) pārspēja vienaudžus no Šveices. A grupā spēlē arī Baltkrievijas izlase, kas turnīru uzsāks piektdien.

Savukārt turnīra mājiniece Krievija ar rezultātu 7:1 (4:0, 2:0, 1:1) B grupā sagrāva Francijas valstsvienību. Krieviem vārtus guva Ruslans Ishakovs, Kirils Marčenko, Dmitrijs Zavgorodnijs, Semjons Kizimovs, Jegors Zamula, Vladislavs Mihailovs un Ivans Morozovs. Francijai "goda" vārtus guva Pjēriks Dubē.

Savukārt otrā B grupas spēlē Slovākija ar rezultātu 2:5 (0:1, 2:2, 0:2) piekāpās Somijas hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!