Foto: F64

Latvijas uzbrucējs Vitālijs Pavlovs sestdien tika pie rezultatīvas piespēles Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) regulārā čempionāta spēlē, kurā Kolorado "Eagles" komanda savā laukumā ar rezultātu 5:2 (1:1, 0:0, 4:1) pārspēja Jūtas "Grizzlies" vienību.

Pavlovs piedalījās savas komandas pirmajā vārtu guvumā, kad mača septītajā minūtē "Eagles" vairākumā panāca 1:0 savā labā.

Uzbrucējs mača gaitā veica divus metienus pa vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija +1.

Šīs sezonas piecās spēlēs Pavlovs guvis vienus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients ir +3.

Maijā par aizliegto vielu lietošanu Pavlovam tika piemērota pusotra gada diskvalifikācija, taču tā nav spēkā Ziemeļamerikā. Šoruden 25 gadus vecais Pavlovs ar "Eagles" parakstīja līgumu uz vienu sezonu, pametot Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" rindas.

Zaudējumu citā turnīra spēlē sestdien piedzīvoja aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Ontario "Reign" komanda, kas ar 1:4 (0:2, 1:1, 0:1) savā laukumā piekāpās Aidaho "Steelheads" hokejistiem.

Aizsargs statistikā atzīmējās ar diviem metieniem pa vārtiem, divām noraidījuma minūtēm un neitrālu lietderības koeficientu.

Kā zināms, septembrī Freibergs no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vinipegas "Jets" tika nosūtīt uz Sentdžonsas "IceCaps" Amerikas Hokeja līgas (AHL) turnīrā, kas vēlāk viņu pārcēla uz ECHL.

Pēc Soču olimpiskajām spēlēm Freibergs tika apsūdzēts dopinga lietošanā, taču Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) pirms maijā notikušā pasaules čempionāta viņam piesprieda tikai pagaidu diskvalifikāciju, kas viņam liedza piedalīties šajā turnīrā. Jautājums par precīzu diskvalifikācijas termiņu tiks izskatīts vēlāk, bet par steroīdiem, kādus lietojis Freibergs, sportisti parasti saņem vismaz divu gadu diskvalifikāciju. Tiesa, tā nebūtu spēkā Ziemeļamerikā.

Joprojām laukumā vēl neizgāja uzbrucējs Roberts Lipsbergs, kura pārstāvētā Stoktonas "Thunder" vienība ar 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) savā laukumā uzvarēja Aļaskas "Aces".

Rietumu konferences kopvērtējumā "Reign" komanda ar sešiem punktiem četrās spēlēs ieņem otro vietu, bet "Eagles" seko trešajā pozīcijā ar sešiem punktiem piecos mačos. "Thunder" ar tādu pašu punktu summu piecās cīņās ieņem ceturto vietu, bet aizsarga Ričarda Birziņa pārstāvētā Talsas "Oilers" komanda ar diviem punktiem vienā spēlē atrodas astotajā pozīcijā.

Tikmēr AHL turnīra regulārā čempionāta spēlē sestdien "sauso" uzvaru svinēja uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Jūtikas "Comets" komanda, kas savā laukumā ar 4:0 (0:0, 4:0, 0:0) pārspēja Toronto klubu "Marlies".

Latvietis statistikā palika nemanāms, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Kā zināms, 23 gadus vecais Ķēniņš pagājušā gada vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar NHL komandu Vankūveras "Canucks". Iepriekšējo sezonu viņš pavadīja izīrēts savai pēdējo gadu komandai Cīrihes "ZSC Lions", ar kuru kļuva par Šveices čempionu, bet šosezon uzsācis cīņu par vietu Ziemeļamerikas spēcīgākajā līgā.

Zaudējumu piedzīvoja vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" vienība, kas izbraukumā ar 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) piekāpās Portlendas "Pirates" komandai.

Gudļevskis šoreiz palika uz savas komandas rezervistu soliņa, bet krievs Andrejs Vasiļevskis "Crunch" vārtos tika galā ar 30 no 32 metieniem.

Ar 11 punktiem septiņās spēlēs "Comets" komanda pašlaik ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma otro vietu, bet "Crunch" ar septiņiem punktiem sešās cīņās atrodas Austrumu konferences astotajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!