Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Pjotrs Vorobjovs ceturtdienas vakarā paziņoja valstsvienības sastāvu dalībai pasaules čempionātā, kas jau piektdien sāksies Rīgā.
Latvijas izlases sastāvā pagaidām ir iekļauts 21 hokejists - trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un desmit uzbrucēji.

No sākotnēji prognozējamā sastāva dalībai pasaules čempionātā nav pieteikti uzbrucēji Grigorijs Panteļejevs un Aleksandrs Ņiživijs. Kā norādīja Latvijas izlases menedžeris Māris Baldonieks, Panteļejevs šobrīd "nejūtoties vesels", bet Ņiživijs vienā no izlases treniņiem guva savainojumu un vēl nav pilnībā atlabis.

Pēc Baldonieka teiktā, ar hokejistu pieteikšanu "nav kur steigties un jebkuru spēlētāju varam pieteikt divas stundas pirms spēles". Tāpēc visi spēlētāji, kas piedalās izlases treniņos un nav šajā pieteikumā, saglabā izredzes dalībai pasaules čempionātā.

Latvijas valstsvienība pasaules čempionātā, kas no 5.maija līdz 21.maijam notiks Rīgā, ielozēta vienā grupā ar Čehiju, Somiju un Slovēniju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs:

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Sergejs Naumovs, Mārtiņš Raitums;

Aizsargi: - Arvīds Reķis, Agris Saviels, Māris Jass, Atvars Tribuncovs, Guntis Galviņš, Georgijs Pujacs, Kaspars Astašenko, Aleksandrs Jerofejevs;

Uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Semjonovs, Miķelis Rēdlihs, Aleksejs Širokovs, Viktors Bļinovs, Juris Štāls, Herberts Vasiļjevs, Lauris Dārziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!