Foto: Reuters/Scanpix
Bijušais Baltkrievijas hokeja izlases vārtsargs Andrejs Mezins paziņojis par profesionālā sportista karjeras beigām, ziņo baltkrievu portāls "Charter97.org".

Mezins nav spēlējis kopš pagājušā gada marta beigām, kad vēl pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Omskas "Avangard".

Pēc piecu gadu spēlēšanas Ziemeļamerikas zemākajās līgās 1998.gadā Mezins atgriezās Eiropā, kur karjeru turpināja Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) klubos Nirnbergas "Ice Tigers" un Berlīnes "Capitals".

Pēcāk Mezins karjeru sāka Krievijā, spēlējot vairākos šīs valsts vadošajos klubos - Kazaņas "Ak Bars", Sanktpēterburgas SKA, Ufas "Salavat Julajev" un Magņitogorskas "Metallurg" -, kā arī piedaloties jaundibinātajā KHL turnīrā. Trīs sezonas viņš aizvadīja arī Baltkrievijas komandā Minskas "Dinamo", bet pēdējās divas sezonas pavadīja dzimtās Čeļabisnkas klubā "Traktor" un "Avangard".

Baltkrievijas izlases sastāvā Mezins trīs reizes ir piedalījies olimpiskajās spēlēs un pārstāvējis valsti 13 pasaules čempionātos, laukumā dodoties vairāk nekā 100 spēlēs.

Pagājušā gada pasaules čempionātā, kas norisinājās Minskā, Mezins strādāja par Baltkrievijas izlases vārtsargu treneri.

Karjeras laikā Mezins četras reizes atzīts par Baltkrievijas gada labāko hokejistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!