Foto: AP/Scanpix

Pirmo rezultativitātes punktu savā karjerā Amerikas hokeja līgas (AHL) čempionātā sestdien guva jaunais latviešu uzbrucējs Kristiāns Pelšs, kura pārstāvētā Oklahomasitijas "Barons" vienība ar rezultātu 3:5 (1:1, 2:1, 0:3) savā laukumā piekāpās Leikerijas "Monsters".

Pelšs izcēlās ar rezultatīvu piespēli, kas otrajā trešdaļā izvirzīja "Barons" komandu vadībā ar 3:2. Vēl viņš šajā mačā nopelnīja divas soda minūtes, kuru izciešanas laikā "Monsters" pēdējā guva savus piektos vārtus, un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Kā ziņots, Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laikā "Barons" komandā spēlēs arī vairāki Edmontonas "Oilers" līderi, tāpēc Latvijas uzbrucējam varētu rasties problēmas ar nostiprināšanos sastāvā.

Citā mačā pie uzvaras ļoti rezultatīvā cīņā tika cita jaunā latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Ročestras "Americans" komanda, kas ar 8:7 (1:3, 4:2, 3:2) izbraukumā pieveica Hēršijas "Bears" vienību.

Girgensons izdarīja četrus metienus pa vārtiem un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Jāizceļ, ka 18 gadus vecais Girgensons pašlaik ir otrs jaunākais AHL spēlētājs.

Kā ziņots, Girgensonam, kurš šovasar kļuva par visaugstāk izvēlēto Latvijas hokejistu NHL draftā, ir līgums ar Bufalo "Sabres" komandu.

Noslēdzoties līdzšinējam kolektīvajam līgumam, 15.septembrī sākās NHL lokauts un pašlaik oficiāli ir atceltas visas līdz 1.novembrim ieplānotās spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!