Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajiem finālistiem ceturtdien kļuva Pitsburgas "Penguins", kas izšķirošajā pusfināla spēlē ar rezultātu 3:2 pārspēja Otavas "Senators".

"Penguins" Stenlija kausa pusfināla un Austrumu konferences fināla sērijā līdz četrām uzvarām guva uzvaru ar rezultātu 4-3.

Mača pirmā trešdaļa aizritēja bez precīziem metieniem, bet 30. minūtē Kriss Kunics izvirzīja vadībā "Penguins" spēlētājus. Tiesa, tas bija vien uz 20 sekundēm, jo Marks Stouns rezultātu uzreiz izlīdzināja. Turpinājumā trešā perioda vidū Džastins Šulcs panāca 2:1 Pitsburgas komandas labā, tomēr trīs minūtes pēc tam Raiens Dzingels atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Uzvarētājs pēc pamatlaika netika noskaidrots.

Pirmajā pagarinājumā komandas cīnījās ļoti saspringti, tomēr arī tajā Stenlija kausa finālistu neizdevās uzzināt. Nācās spēlēt arī otro pagarinājumu, un pēc tajā nospēlētām piecām minūtēm un deviņām sekundēm Kunics ar precīzu metienu izrāva "Penguins" uzvaru.

"Penguins" hokejisti finālā samēros spēkus ar Nešvilas "Predators", kas Stenlija kausa finālā spēlēs pirmo reizi.

"Nedomāju, ka tam ir nozīme, kurš guva vārtus. Esmu priecīgs, kā tas viss noslēdzās un ka mēs varēsim spēlēt par vēl vienu Stenlija kausu," teica Kunics, kurš citēts NHL mājaslapā.

Pitsburgas komanda Stenlija kausa finālu sasniedza otro gadu pēc kārtas, iegūstot trofeju par uzvaru Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!