Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijas otrajā spēlē trešdien Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 4:1 savā laukumā pārspēja Nešvilas "Predators", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0.

Spēles 13. minūtē Pontuss Abergs pretuzbrukumā skaisti izlauzās uz vārtu priekšu un izvirzīja vadībā "Predators" vienību, bet trīs minūtes vēlāk Džeiks Gencels pāris sekundes pēc savas komandas vairākuma iebakstīja ripu vārtos, panākot rezultātu 1:1.

Otrajā periodā spēles rezultāts nemainījās, taču pēc nospēlētām desmit sekundēm trešajā trešdaļā Gencels ieguva vārtsarga atsisto ripu un izvirzīja vadībā "Penguins" komandu. Tad Skots Vilsons 44. minūtē dubultoja savas komandas pārsvaru, bet 15 sekundes vēlāk precīzu metienu izdarīja arī Jevgeņijs Malkins. Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās un Pitsburgas spēlētāji guva droši uzvaru.

"Mēs cenšamies izdarīt metienus pa vārtiem un ceram, ka ripa atradīs kādu caurumu. Galvenais izdarīt metienus un tad jau redzēs, kas notiks tālāk," pēc mača intervijā NBC teica divu vārtu autors Gencels. "Nākamās spēles notiks viņu arēnā, kur atmosfēra esot traka. Nebūs viegli."

"Penguins" komandas vārtsargs Mets Marejs šajā spēlē atvairīja 37 pretinieku metienus, bet "Predators" vārtsargs Peka Rinne pēc Malkina "gola" tika nomainīts pret Jusi Sarosu. Rinne atvairīja 21 no 25 metieniem, kamēr Sarosa virzienā lidoja divi metieni.

Nākamā Stenlija kausa finālspēle notiks Nešvilā naktī uz pirmdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!