Foto: AFP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) decembra vērtīgāko spēlētāju nosaukts Pitsburgas “Penguins” krievu uzbrucējs Jevgēņijs Malkins, vēsta līgas oficiālā mājaslapa internetā.

Malkins aizvadītā mēneša 13 spēlēs guva sešus vārtus un veica 14 rezultatīvas piespēles. Deviņās spēlēs pēc kārtas Malkins nopelnīja vismaz vienu rezultativitātes punktu, tādejādi atkārtojot Anaheimas “Ducks” veterāna Tēmu Selannes un Patrika Šārpa no Čikāgas “Blackhawks” šosezon garākās rezultativitātes sērijas.

Tikmēr par mēneša otro vērtīgāko spēlētāju nosauca Tampabejas “Lightning” uzbrucēju Stīvenu Stemkosu, kurš 13 spēlēs guva desmit vārtus un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles. Šosezon Stemkoss ar 26 vārtiem ir NHL labākais vārtu guvējs, kā arī vienīgais līgas spēlētājs, kurš katrā no aizvadītajiem trim kalendārajiem gadiem guvis vismaz 40 vārtus.

Tikmēr par decembra trešo zvaigzni atzina Vankūveras “Canucks” zviedru uzbrucēju Henriku Sedinu. Viņš 15 spēlēs izcēlās ar diviem vārtiem un 20 rezultatīvām piespēlēm. Tāpat Sedins ar desmit vārtiem un 36 piespēlēm ir līgas rezultatīvākais spēlētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!