Pazīstamais čehu uzbrucējs Jakubs Petružāleks pēc savas draudzenes nāves lauzis līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Jekaterinburgas "Avtomobilist" no Krievijas.

Kā pavēstījis klubs, ar ierosinājumu lauzt līgumu klajā nācis pats hokejists, kam klubs piekritis, panākot abpusēju vienošanos par sadarbības izbeigšanu.

Petružāleks paudis, ka pašlaik atrodas smagā emocionālajā stāvoklī un jūt nepieciešamību būt kopā ar saviem tuviniekiem.

Aizpagājušās nedēļas beigās hokejista draudzene Kateržina Netolicka, kura bija izveidojusi modeles karjeru, tika atrasta mirusi dzīvoklī Litvīnovas pilsētā Čehijā, kur mitinājās kopā ar Petružāleku. Viņu atradis hokejista brālis.

Pašlaik neoficiāli tiek pieļauta iespēja, ka Netolicka izdarījusi pašnāvību.

Pagājušajā sezonā Petružāleks spēlēja Kazaņas "Ak Bars" un Habarovskas "Amur" komandās, kuru rindās 54 spēlēs izcēlās ar 14 vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm. KHL viņš spēlē kopš 2011.gada, šajā laikā pārstāvot arī Maskavas klubu "Dinamo".

Šosezon, pirmoreiz pārstāvot "Avtomobilist" komandu, 29 gadus vecais čehs 23 cīņās iekrāja četrus vārtus un 12 piespēles.

Karjeras laikā Petružāleks aizvadījis divas spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kā arī spēlējis citās Ziemeļamerikas līgās, Čehijā un Somijā. Kopā ar Čehijas izlasi viņš 2012.gadā izcīnīja pasaules čempionāta bronzas medaļu.

Jekaterinburgas klubs pašlaik ar 33 punktiem 29 spēlēs ieņem Austrumu konferences kopvērtējuma septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!