Foto: F64

Latvijas jaunie hokejisti Kristiāns Rubīns, Emīls Ģēģeris, Lukass Sičevs, Roberts Kaļķis un Deniss Smirnovs iekļauti Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2017. gada noslēdzošajā drafta prognozē, kuru veido NHL centrālais skautu birojs.

Talantīgais aizsargs Rubīns, kurš šosezon spēlē Rietumu Hokeja līgas (WHL) klubā Medisinhetas "Tigers", Ziemeļamerikas jauno talantu sarakstā ierindots 167. vietā, saglabājot to pašu pozīciju, kas viņam bija janvārī publicētajā pirmajā prognozē, kuru parasti NHL skautu birojs veido sezonas vidū.

Savukārt starp Eiropas jaunajiem talantiem tikuši trīs Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) kluba "Rīga" hokejisti - aizsargs Kaļķis, kā arī uzbrucēji Ģērģeris un Sičevs, bet uzbrucējs Smirnovs šosezon spēlēja Šveices kluba Ženēvas "Servette" U-20 junioru komandā.

Šobrīd 19 gadus vecais Rubīns gadu mijā Latvijas U-20 izlases rindās piedalījās pasaules čempionātā junioriem, kur sešās spēlēs viņš ar rezultativitāti neizcēlās, nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -3.

Savukārt šosezon "Tigers" komandā viņš regulārā čempionāta 49 spēlēs guva trīs vārtus un atdeva 21 piespēli, nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +29, bet sešos "play-off" mačos trīs reizes asistēja partneriem. "Tigers" vēl turpina cīnīties izslēgšanas turnīrā.

Rubīns ir pārstāvējis Latvijas U-18 un U-20 jauniešu izlases, savukārt aizvadītajā pavasarī pirms pasaules čempionāta Maskavā viņš kā viens no pēdējiem kandidātiem tika atskaitīts no pieaugušo valstsvienības.

Iepriekšējā sezonā Rubīns spēlēja Zviedrijas kluba "Vasteras" junioru komandā.

Tikmēr Eiropas jauno spēlētāju rangā no Latvijas puišiem visaugstāk novērtēts Ģēģeris, kurš ierindots 103. pozīcijā. Savukārt Sičevs ieņem 113., Kaļķis 136., bet Smirnovs 139. vietu. Zīmīgi, ka viņi janvārī publicētajā prognozē netika iekļauti.

Ģēģeris, Sičevs un Smirnovs ceturtdien Latvijas U-18 izlases rindās sāks dalību pasaules čempionātu jauniešiem. Jāpiebilst, ka Smirnovs gadu mijā spēlēja arī Latvijas U-20 izlasē, savukārt Ģēgeris pirms U-18 treniņnometnes piedalījās arī vairākos Latvijas nacionālās izlases treniņos. Viņš ar astoņiem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm šosezon bija trešais rezultatīvākais "Rīgas" spēlētājs MHL čempionātā.

NHL centrālais skautu birojs veido atsevišķas prognozes Ziemeļamerikā un Eiropā spēlējošajiem jaunajiem hokejistiem, tāpat atsevišķi saraksti ir vārtsargiem.

Starp Ziemeļamerikā spēlējošajiem laukuma spēlētājiem visaugstāk tiek vērtētas centra uzbrucēja Nolana Patrika izredzes tikt nodraftētam, savukārt starp Eiropā spēlējošajiem sarakstā pirmais ir krievu uzbrucējs Kļims Kostins, kurš spēlē Maskavas "Dinamo" sistēmā. Viņi bija pirmajās vietās arī janvāra prognozē.

Aizvadītajā gadā NHL draftā no Latvijas hokejistiem iekļuva uzbrucējs Rodrigo Ābols, kuru septītajā kārtā ar kopējo 184.numuru nodraftēja Vankūveras "Canucks" komanda. Savukārt 2015.gadā tika nodraftēti uzreiz trīs latvieši - uzbrucēji Mārtiņš Dzierkals un Rūdolfs Balcers, kā arī aizsargs Kārlis Čukste.

Kopumā NHL ir draftēti 35 Latvijas hokejisti, bet visaugstāk draftā bijis Zemgus Girgensons, kuru 2012. gadā Bufalo "Sabres" izvēlējās pirmajā kārtā ar 14.numuru.

Šogad NHL drafts 23. un 24. jūnijā notiks Čikāgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!