Foto: LETA

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas pirmajā sezonā nepiedalīsies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas, bet sarunas turpināsies par šo vienību iesaistīšanos otrajā sezonā, paziņojusi līgas vadība.

Līdz ar to vismaz pirmajā sezonā sacensībās nav sagaidāma arī Latvijas klubu dalība.

Sacensībās A licence piešķirta 26 komandām, kas decembra sākumā dibināja jauno Eiropas hokeja klubu čempionātu, ko nodēvēja par Čempionu līgu.

Kopumā turnīrā piedalīsies 40 klubi un līdz 12 vienības tajā iesaistīsies ar B licenci. Šīs 12 vienības tiks izvēlētas sešās valstīs, kuru komandas dibināja turnīru.

Savukārt 2-5 komandas sacensībās iesaistīsies ar C licenci jeb speciālo ielūgumu. Uz to drīkstēs pretendēt komandas no Slovākijas, Norvēģijas, Dānijas, Francijas, Itālijas un Lielbritānijas.

Paredzams, ka visas Čempionu līgas pirmās sezonas dalībkomandas tiks nosauktas 13.maijā, bet izloze plānota pasaules hokeja čempionāta laikā, 21.maijā, Minskā.

Sacensību izspēle tiks uzsākta 21.augustā.

Turnīra pirmās sezonas balvu fonds būs 1,5 miljoni eiro, bet no tiem 875 000 eiro komandas saņems kā dalības naudu.

"Veicam pārrunas ar KHL. Šīs līgas komandas nebūs pirmajā sezonā, tomēr ceram parakstīt līgumu otrajai sezonai," izteicies Čempionu līgas prezidents Anderss Ternboms.

Kā aizvadītā gada nogalē izteicās KHL prezidents Aleksandrs Medvedevs, KHL vadība vēlas, lai Čempionu līgas dalībnieku vidū būtu četri spēcīgākie sacensību klubi, kā arī trīs labākās ārvalstu vienības, kas labas izredzes sacensties ar citām Eiropas vienībām dotu arī Latvijas komandai Rīgas "Dinamo".

Kā ziņots, dibinātājvienības savās rokās tur galveno Čempionu līgas kontrolpaketi - to īpašumā atrodas 63% čempionāta akciju, kamēr sešu valstu līgām pieder 25%, bet IIHF - 12%.

Šo 26 klubu starpā atrodami arī vairāki Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi, piemēram, Šveices vienība Cīrihes "ZSC Lions", kurā spēlē Ronalds Ķēniņš, vai arī Kobas Jasa pārstāvētā Čehijas komanda Liberecas "Bili Tygri". Sarakstā atrodamas arī Vācijas komandas Krēfeldes "Pinguine" un Ingolštates ERC, ko pārstāv attiecīgi Herberts Vasiļjevs un Edijs Rinke-Leitāns.

Klubi, kas dibinājuši Čempionu līgu:

Austrija: Zalcburgas "Red Bull", Vīnes "Capitals";

Čehija: Liberecas "Bili Tygri", "Pardubice", Prāgas "Sparta", Ostravas "Vitkovice";

Somija: Helsinku IFK (HIFK), Jiveskiles JYP, "Kaipa", Oulu "Karpat", Tamperes "Tappara", Turku TPS;

Vācija: Manheimas "Adler", Berlīnes "Eisbaren", Ingolštates ERC, Krēfeldes "Pinguine";

Šveice: "Bern", "Fribourg", Cīrihes "ZSC Lions", "Zug";

Zviedrija: Stokholmas "Djurgarden", "Frolunda", Kārlstades "Farjestad", Jenšēpingas HV71, "Linkopings", "Lulea".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!