Foto: stock.xchng
Pirmā starpkontinentālā hokeja boksa čempionāta "ICEBOX 2011", kas notiks 2011.gada 2.jūnijā, Arēnā Rīga, rīkotāji nosaukuši četrus no astoņiem turnīra dalībniekiem. Savu gatavību piedalīties cīņās boksa ringā par čempiona titulu pēc klasiskā boksa noteikumiem apliecinājuši Krievijas izlases un Sanktpēterburgas kluba "SKA" uzbrucējs Jevgēņijs Artjuhins, bijušais KHL rupjākās komandas "Vitjaz" uzbrucējs Brendons Sagdens, viens no AHL vadošajiem "policistiem" Kips Brennans un bijušais spēka uzbrucējs vairākos NHL klubos un Rīgas "Dinamo" – Ronalds Petrovickis.

"Protams, mēs ļoti vēlējāmies, lai ringā savu skatītāju priekšā cīnītos arī Raitis Ivanāns. Varu godīgi atzīt, ka ideja par šāda turnīra sarīkošanu radās iedvesmojoties no Raita Ivanāna spēka spēles NHL klubos. Tomēr, sezonas sākumā viņa gūtā trauma ir būtiski ietekmējusi mūsu plānus un Raiti boksa ringā neredzēsim,"stāsta čempionāta organizētāju pārstāvis Olafs Saulriets. "Taču viņš ir apsolījis ierasties uz pasākumu un kopā ar Kasparu Kambalu būt goda žūrijā. Esam ārkārtīgi pateicīgi Raitim par viņa sniegto palīdzību un vērtīgajiem padomiem pasākuma organizēšanā."

"Mēs ļoti labi apzināmies, ka latviešu auditorijai ir ļoti svarīga "mūsējā", "savējā" dalībnieka klātbūtne pasākumā, taču, diemžēl, pārskatot latviešu hokejistus uz šo brīdi īsti neredzam atbilstošu alternatīvu Ivanānam, tāpēc esam nolēmuši aicināt piedalīties slovāku Ronaldu Petrovicki, kas pirmajā KHL sezonā pārstāvēja Rīgas "Dinamo" komandu. Par viņa sekundantu piekritis būt viņa brālis Roberts, kas ir tikpat labi zināms Latvijas auditorijai. Domāju, ka par šiem zēniem "Arēnas Rīga" apmeklētāji "fanos" tikpat karsti kā par savējiem", pārliecināts ir Saulriets.

Pārējo četru hokeja "bokseru" vārdi pagaidām tiek turēti stingrā slepenībā, ņemot vērā, ka NHL vēl ļoti aktīvi notiek cīņas par iekļūšanu "play off" un pasākumā piedalīsies arī dalībnieki tieši no šīs līgas, kā arī kāds hokejists no Skandināvijas reģiona. Tāpat pagaidām netiek izziņoti čempionāta dalībnieku sekundanti - arī šajā sarakstā sagaidāmas populāras NHL un KHL zvaigznes. Turnīru apkalpos starptautiskās kategorijas licencēti boksa tiesneši un goda žūrija, kas sastāvēs no spilgtām pasaules sporta personībām.

Jau ziņots, ka čempionāta cīņas papildinās gaismu un video šovs, pasākumā ar priekšnesumiem piedalīsies populāri izpildītājmākslinieki. Sociālajos tīklos savu dalību pasākumā ir apstiprinājis Gacho - 2009.gada Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas par labāko hiphopa albumu ieguvējs.

Vairāk par "ICEBOX 2011" dalībniekiem:

Jevgēņijs Artjuhins (28 gadi, 195 cm, 116 kg) - viens no lielākajiem un spēcīgākajiem KHL spēlētājiem. Jevgēņijs dūres liek lietā reti, bet kad tas notiek, atliek vien izteikt līdzjūtību pretiniekam. Bez izciliem fiziskajiem dotumiem, Artjuhins apveltīts ar īstu cīnītāja garu, kas mantots no tēva – pasaules čempiona grieķu-romiešu cīņās.

Brendons Sagdens (32 gadi, 194 cm, 116 kg) - viņa tēvs Treviss bijis profesionāls bokseris un Muhameda Ali sparingpartneris. Viņa raibajā hokejista karjerā 12 sezonas aizvadītas dažādās Ziemeļamerikas hokeja līgās, nepilnas divas sezonas KHL klubā Čehovas "Vitjaz". Šajos gados viņš sakrājis vairāk kā 3000 soda minūtes un divu gadu diskvalifikāciju par uzbrukumu kādai hokeja līdzjutējai.

Kips Brennans (30 gadi, 193 cm, 105 kg) - savu pirmo cīņu hokeja ledus laukumā aizvadīja 13 gadu vecumā pret 20-gadīgu oponentu un kopš tā brīža saprata savu īsto lomu ledus laukumā. Izgājis vērtīgu hokeja cīņu skolu dažādos AHL klubos (355 spēles, 1744 soda minūtes), pēc tam spēlējis arī NHL, kur paguvis piedalīties 61 spēlē un aizvadīt 20 dūru cīņas. Pagājušā sezonā Kips bija latvieša Artūra Kuldas komandas biedrs Čikāgas "Wolves" klubā.

Ronalds Petrovickis (34 gadi, 183 cm, 88 kg) - Latvijas hokeja līdzjutējiem labi pazīstamais slovāks KHL ledus laukumos praktiski neizmantoja savas boksera iemaņas, bet spēlējot NHL, ne pārāk masīvais spēlētājs gan labprāt iesaistījās attiecību skaidrošanā pat par sevi krietni raženākiem dūru pavēlniekiem. "ICEBOX" ringā "Petro" priekšrocības būs gana labā boksa tehnika, līdzjutēju atbalsts un fakts, ka ļoti savlaicīgi ir sācis gatavoties šim pasākumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!