Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Pitsburgas "Penguins" vienojusies ar savu lielāko zvaigzni Sidniju Krosbiju par līguma parakstīšanu uz 12 gadiem, ceturtdien apstiprināja vienība.

Šajā laikā līdz 2024./25.gada sezonai Krosbijs nopelnīs 104,4 miljonus ASV dolāru (58,7 miljonus latu).

Vēl nākamajā sezonā 24 gadus vecajam Krosbijam spēkā būs līdzšinējais līgums, bet pēc tam viņš katru sezonu pelnīs 8,7 miljonus dolāru.

Oficiāli gan līgums nevar tikt parakstīts līdz 1.jūlijam, tomēr svarīgākā ir abu pušu panāktā vienošanās.

Krosbijs 2005.gadā tika izvēlēts jauno spēlētāju draftā ar kopējo pirmo numuru. 2009.gadā viņš palīdzēja "Penguins" komandai izcīnīt Stenlija kausu, 21 gada vecumā kļūstot par jaunāko kapteini, kurš kļuvis par NHL čempionu. Viņš savas karjeras laikā ieguvis gan NHL vērtīgākā spēlētāja balvu, gan kļuvis par rezultatīvāko hokejistu un labāko vārtu guvēju.

2010.gadā Krosbijs palīdzēja Kanādas izlasei triumfēt Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

Savā NHL karjerā Krosbijs 434 regulārā čempionāta spēlēs izcēlies ar 223 gūtajiem vārtiem un 386 rezultatīvām piespēlēm, bet 68 Stenlija kausa spēlēs viņš pievienojis 90 rezultativitātes punktus (33+57).

Pēdējā pusotra gada laikā uzbrucējs vairākas reizes guvis smadzeņu satricinājumu, kā rezultātā aizvadītajā sezonā laukumā devās vien 22 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva astoņus vārtus un veica 29 rezultatīvas piespēles.

Savukārt sešās Stenlija kausa izcīņas cīņās Krosbija kontā trīs vārti un piecas rezultatīvas piespēles.

Aizvadītās sezonas Stenlija kausa izcīņā "Penguins" Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 2-4 zaudēja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Filadelfijas "Flyers" komandai.

2005.gadā draftēta tika arī Vašingtonas "Capitals" komandas krievu zvaigzne Aleksandrs Ovečkins, kurš 2008.gadā pagarināja līgumu uz 13 gadiem par 124 miljoniem ASV dolāru. Viņš savai vienībai ir piesaistīts līdz 2020./21.gada sezonas noslēgumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!