Foto: AP/Scanpix

Šīssezonas Stenlija kausa čempionu Pitsburgas "Penguins" vārtsargs Marks-Andrē Flerī pilsētai ir uzdāvinājis bērnu rotaļu laukumu, vēsta Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba mājas lapa.

"Jau diezgan ilgu laiku apsvērām šo ideju," saka Flerī. "Pitsburgas iedzīvotāji pret mani vienmēr izturējušies labi, un es nolēmu uzcelt kaut ko jautru bērniem. Priecājos, ka viss sanācis. Un arī bērniem, izskatās, patīk."

"Mēs Pitsburgā esam nodzīvojuši 14 gadus, mums te piedzima bērni un mēs zinām, ka bērni ir mūsu nākotne," sava vārtsarga sieva Veronika, kura arī piedalījās laukuma atklāšanā. "Tāpēc mēs gribējām kaut ko dot vietējai sabiedrībai pretī."

32 gadus vecais hokejists tāpat iegādājies vietējā hokeja kluba bērniem inventāru, mācību materiālus, spēles un elektroniku – hokeja komanda no Flerī saņēmusi hokeja vārtus, tablo un ekipējumu. Par godu Flerī kluba hokeja laukums pārdēvēts par "Rink 29", kas ir vārtsarga spēlētāja numurs "Penguins" komandā.

"Sto-Ken-Rox Boys & Girls Club" ir pēcskolas interešu klubs Makkīzas priekšpilsētā, ko vidēji dienā apmeklē apmēram 150 bērnu, no kuriem puse iesaistījusies sporta pulciņos.

Pitsburgas "Penguins" Flerī pārstāv kopš 2003. gada un pa šo laiku kopā ar komandu trīsreiz kļuvis par Stenlija kausa ieguvēju. Ziemeļamerikas mediji gan vēsta, ka šī varētu būt bijusi viņa pēdējā sezona Pitsburgas klubā, un ka NHL paplašināšanas draftā Flerī varētu pievienoties jaunajam līgas klubam Lasvegasas "Golden Knights".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!