Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas izšķirošanā, septītajā spēlē trešdien Nešvilas "Predators" ar rezultātu 2:1 izbraukumā pārspēja Anaheimas "Ducks", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4:3.

Spēles septītajā minūtē Kolins Vilsons izvirzīja vadībā "Predators" hokejistus, bet deviņas minūtes vēlāk Pols Gaustads pārsvaru dubultoja. Noslēdzošās trešdaļas ievadā Raiens Keslers "Ducks" hokejistiem vienus vārtus atguva, tomēr atlikušajā laikā neviena no komandām ripu vārtos vairs neiedabūja.

"Predators" pretinieki otrajā kārtā būs Sanhosē "Sharks", kas ar 4-1 pieveica Losandželosas "Kings".

Tāpat trešdien sākās Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas izspēle, un Tampabejas "Lightning" savā laukumā ar rezultātu 3:5 piekāpās Ņujorkas "Islanders", sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-1.

Mača pirmos vārtus guva "Lightning" spēlētājs Ondržejs Palats, bet nākamos četrus "golus" pēc kārtas iemeta "Islanders" – pirmajā periodā precīzs bija Treviss Hemoniks, Šeins Praiss guva divus vārtus, bet otrajā trešdaļā ar rezultatīvu metienu izcēlās Džons Tavaress. Trešajā periodā ar desmit minūšu intervālu Ņikita Kučerovs un Valteri Filpula divus vārtus "Lightning" atspēlēja, bet pēdējā minūtē Kels Klaterbaks panāca mača gala rezultātu.

Kopā ar "Lightning" komandu šobrīd ir arī latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, taču viņš neiekļuva mača pieteikumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!