Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā trešās uzvaras pirmdien izcīnīja Nešvilas "Predators" un Anaheimas "Ducks" komandas.

"Predators" sērijas trešajā mačā savā laukumā ar rezultātu 3:2 pagarinājuma pārspēja Čikāgas "Blackhawks", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-0.

Spēles otrajā periodā Deniss Rasmusens un Patriks Keins izvirzīja "Blackhawks" vadībā ar 2:0, bet trešajā trešdaļā divus "golus" guva Filips Forsbergs, kurš ieveda spēli pagarinājumā. Tajā pēc 17 nospēlētām minūtēm Kevins Fiala izrāva uzvaru "Predators" komandai.

Savukārt "Ducks" ar rezultātu 5:4 pagarinājumā pārspēja Kalgari "Flames" un arī panāca rezultātu sērijā līdz četrām uzvarām 3-0.

Spēles gaitā "Flames" hokejisti bija izvirzījušies vadībā ar 4:1, tomēr "Ducks" līdz pamatlaika beigām deficītu atspēlēja, bet pagarinājumā Korijs Perijs ļāva Anaheimas komandai svinēt uzvaru.

"Ducks" rindās pamatlaikā divus vārtus guva Šei Teodors, bet reizi precīzi meta Niks Ričijs un Neits Tompsons. Savukārt "Flames" labā vārtus guva Šons Monahans, Kriss Verstēgs, Maikls Stouns un Sems Benets.

Vēl Toronto "Maple Leafs" savā laukumā pagarinājumā ar rezultātu 4:3 pārspēja Austrumu konferences spēcīgāko komandu regulārajā čempionātā Vašingtonas "Capitals" un sērijā izvirzījās vadībā ar 2-1.

Uzvarētājiem vārtus guva Ostons Metjūzs, Nazems Kadri, Viljams Nīlanders un Tailers Bozaks, kurš precīzs bija pagarinājumā. "Capitals" komandā precīzi meta Niklass Bekstrēms, Aleksandrs Ovečkins un Jevgeņijs Kuzņecovs.

Visbeidzot Otavas "Senators" izbraukumā ar rezultātu 4:3 pagarinājumā pārspēja Bostonas "Bruins", arī izvirzoties vadībā sērijā ar 2-1.

"Senators" šajā mačā izvirzījās vadībā ar 3:0, kad divreiz precīzi meta Maiks Hofmans, bet reizi – Deriks Basārs, taču Noels Akjari, Deivids Bakess un Davids Pastrņaks guva vārtus "Bruins" un panāca neizšķirtu. Cīņa nonāca līdz pagarinājumam, un Bobijs Raiens izrāva uzvara otaviešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!