Foto: Reuters/Scanpix

Šīs Nacionālās Hokeja līgas (NHL) sezonas izslēgšanas spēļu otro kārtu Rietumu konferencē ar uzvaru ir iesākušas Nešvilas "Predators" un Edmontonas "Oilers" komandas.

Rietumu konferences otrās kārtas pirmajā mačā Nešvilas "Predators" izdevās ar 4:3 (1:0, 2:1, 1:2) pārspēt Sentluisas "Blues" vienību, uzvaras vārtus gūstot piecas minūtes pirms pamatlaika beigām.

Mača rezultātu atklāja Kolins Vilsons pirmā perioda vidū, izvirzot vadībā "Predators", bet otrā perioda sākumā Pīkejs Sabans panāca jau 2:0 Nešvilas komandas labā. "Blues" uzbrucējs Koltons Paraiko vienus vārtus atguva - 2:1, taču pēc četrām minūtēm Filips Forsbergs atjaunoja divu vārtu pārsvaru "Predators" - 3:1.

Trešajā periodā "Blues" spēja izlīdzināt rezultātu: Džeidens Švarcs un Vladimirs Sobotka panāca 3:3, tomēr "Predators" ar Vernona Fidlera palīdzību atkal izdevās izvirzīties vadībā - 4:3. Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām "Blues" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr Peka Rinne "Predators" vārtos palika nepārspēts un nodrošināja savai komandai piekto uzvaru pēc kārtas šīs sezonas izslēgšanas spēlēs.

Nepatīkams moments atgadījās spēles otrā perioda sākumā. Mačs tika apturēts uz 17 minūtēm, kad laukuma apmalē neveiksmīgi ietriecās "Predators" uzbrucējs Kevins Fiala - viņš no laukuma tika nonests uz nestuvēm un nogādāts slimnīcā ar kājas traumu. Pagaidām nav zināms, cik smags ir savainojums, taču zināms, ka 20 gadus vecais hokejists ir pie samaņas un viņa veselības stāvoklis ir stabils.

Ļoti rezultatīvā spēlē Anaheimā ar uzvaru otro kārtu iesāka Edmontonas "Oilers", kas ar 5:3 (0:0, 1:1, 4:2) pieveica laukuma saimniekus "Ducks", pārtraucot šīs komandas 19 uzvaru sēriju.

Pirmajā periodā neviena no komandām otras vārtsargu nepārspēja, rezultāts tika atklāts mača 21. minūtē, kad Raiens Geclafs guva pirmos vārtus "Ducks" labā, taču jau pēc sešām minūtēm Marks Letestu rezultātu izlīdzināja - 1:1. Precīzi pēc 20 minūtēm, jau trešajā periodā, Letestu realizēja skaitlisko vairākumu, izvirzot vadībā "Oilers" - 2:1, bet Adams Larsons pēc pusotras minūtes jau panāca 3:1 edmontoniešu labā.

Mājinieki uz to atbildēja ar diviem vārtiem, kas arī tika gūti ar 85 sekunžu starpību - vispirms Patrīks Īvss samazināja "Oilers" pārsvaru līdz vieniem vārtiem, tad Jākobs Silfverbergs rezultātu izlīdzināja - 3:3.

"Oilers" ar šādu situāciju nebija mierā un līdz mača pēdējai minūtei atkal atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Uzvaras vārtus guva Adams Larsons - 4:3, bet Leons Draizaitls pielika punktu šai spēlei, raidot ripu tukšos "Ducks" vārtos - 5:3.

Kems Talbots "Oilers" vārtos atvairīja 33 metienus, bet viņa kolēģis otrā laukuma pusē Džons Gibsons - 27 metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!