Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijas ceturtajā spēlē pirmdien Nešvilas "Predators" savā laukumā ar rezultātu 4:1 pārspēja Pitsburgas "Penguins", sērijā līdz četrām uzvarām izlīdzinot rezultātu 2-2.

Mača pirmajā trešdaļā "Predators" komandu vadībā izvirzīja Kalle Jarnkroks, kurš pirmais bija pie vārtsarga atsistās ripas un kritienā ieraidīja to vārtos, taču mājinieki vadībā pabija tikai minūti. Sidnijs Krosbijs saņēma lielisku piespēli Braiena Dumulina un izgāja pret vārtsargu, kuru viņam izdevās apspēlēt.

24. minūtē Frederiks Gudro apslidoja vārtus un izdarīja precīzu metienu, bet tiesneši šo "golu" fiksēja tikai pēc video atkārtojuma noskatīšanās, jo ripa tikai nedaudz bija šķērsojusi vārtu līniju. Vēlāk izrādījās, ka šie bija "Predators" uzvaras vārti šajā mačā. Pēcāk otrajā trešdaļā Viktors Arvidsons realizēja izgājienu pret vārtsargu un nostiprināja Nešvilas komandas pārsvaru, bet Filips Forsbergs trīs minūtes pirms pamatlaika beigām meta ripu pāri visam laukumam un trāpīja tukšajos vārtos, panākot mača gala rezultātu.

"Predators" vārtsargs Peka Rinne šajā mačā tika galā ar 23 pretinieku metieniem, bet Pitsburgas komandas vārtu vīrs Mets Marejs atvairīja 22 no 25 metieniem.

Stenlija kausa finālsērijas piektā spēle risināsies Pitsburgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!