Foto: DELFI.lt

Uzvaru Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B grupas regulārā čempionāta spēlē ceturtdien izcīnīja Latvijas komanda "Prizma"/"Rīga", kas ar 6:4 (3:0, 3:2, 0:2) izbraukumā pārspēja Tveras "Tveriči" hokejistus, revanšējoties par zaudējumu dienu iepriekš.

Rīgas vienības spēlētāji izšķirošo pārsvaru guva jau pirmajās divās trešdaļās, kad prata panākt četru vārtu pārsvaru. Mačā pēdējā nogrieznī mājinieki gan divus vārtus atguva, taču galarezultātu mainīt nespēja.

Divus vārtus "Prizma"/"Rīga" labā šajā spēlē guva Kristaps Riekstiņš, bet mājinieku vienības sastāvā ar diviem precīziem metieniem un rezultatīvu piespēli izcēlās Romāns Slavikovskis.

Abas komandas savā starpā tikās arī trešdien, kad ar rezultātu 3:5 uzvarēja "Tveriči" vienība.

MHL B grupas Ziemeļrietumu grupas kopvērtējumā no Latvijas komandām "Liepājas metalurgs" ar 77 punktiem 34 mačos joprojām atrodas pārliecinošā līderpozīcijā un jau garantējusi vietu izslēgšanas spēlēs, "Juniors" ar 54 punktiem 32 spēlēs ieņem sesto vietu, bet "Prizma"/"Rīga" ar 42 punktiem 34 spēlēs ieņem astoto vietu.

Izslēgšanas turnīrā startēs divīzijas sešas spēcīgākās komandas.

MHL B grupā šosezon 31 komanda sadalīta trīs divīzijās. Visas trīs Latvijas vienības iekļautas Ziemeļrietumu divīzijas dalībnieku vidū, kurā kopā ir 11 vienības no Krievijas, Latvijas, Lietuvas un Moldovas. Šīs 11 komandas regulārajā čempionātā aizvadīs pa četrām spēlēm ar citām savas divīzijas vienībām.

Jau vēstīts, ka MHL A grupā jau trešo sezonu pēc kārtas startē "Rīgas" komanda.

Paredzams, ka pēc sezonas divas vājākās A grupas komandas izkritīs uz B grupu, bet uz augšu pakāpsies tikai viena komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!