Foto: F64
No dalības Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B grupas šīs sezonas turnīrā atteikusies vienīgā tajā startējošā Latvijas komanda "Prizma"/"Rīga", apstiprinājusi līgas vadība.

Jaunās sezonas ievadā Latvijas klubs turnīrā bija paguvis aizvadīt divus mačus, 10. un 11.septembrī savā laukumā attiecīgi ar 1:5 un 0:10 zaudējot Moldovas komandai Kišiņevas "Platina", kuras sastāvā spēlē vairāki Latvijas hokejisti.

Tiek ziņots, ka kluba vadība vērsusies pie MHL ar lūgumu izslēgt to no sacensību dalībnieku pulka, situāciju skaidrojot ar lielām finansiālajām problēmām un sarežģījumiem sastāva komplektēšanā.

Šo apstākļu dēļ "Prizma"/"Rīga" ir spiesti atteikties no piedalīšanās turnīrā. Kluba vadība atvainojas visiem sacensību dalībniekiem.

Līgas vadība kluba lūgumu ir pieņēmusi un oficiāli izslēgusi to no turnīra.

"Prizma"/"Rīga" MHL B grupā šosezon plānoja sacensties trešo reizi pēc kārtas, bet iepriekšējos divus gadus tai neizdevās kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Pagājušajā sezonā MHL B grupā startēja trīs Latvijas komandas - "Juniors", "Prizma"/"Rīga" un "Liepājas metalurgs". Pēc sezonas Latvijas Hokeja federācijas (LHF) treneru padome, sekojot federācijas prezidenta Kirova Lipmana paustajai nostājai, lēma par vienas komandas starta saglabāšanu MHL B grupā ar noteikumu, ka šī komanda ir Latvijas U-18 izlases bāzes komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!