Foto: F64

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Ivars Punnenovs svētdien kaldināja Langnau "Tigers" komandas uzvaru Šveices augstākās līgas (NLA) spēlē, ar rezultātu 4:1 (0:0, 4:1, 0:0) viesos pārspējot "Kloten" komandu.

Zīmīgi, ka Punnenovs sestdien vēlu palīdzēja "Tigers" komandai izcīnīt uzvaru, taču tas latvietim netraucēja pēc nepilnām 18 stundām doties laukumā vēlreiz un atvairīt 53 no 54 pretinieku mestajām ripām.

Sestdien Punnenovs tvēra 31 no 35 pretinieku mestajām ripām, kā arī nopelnīja divas soda minūtes, kamēr "Tigers" savā laukumā ar rezultātu 9:4 (2:1, 4:3, 3:0) sagrāva "Ambri-Piotta" hokejistus.

Vēl viens Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien atvairīja 35 no 38 pretinieku mestajām ripām un "bullīšos" palika nepārspēts, kamēr viņa pārstāvētā "Lugano" viesos ar rezultātu 4:3 (2:0, 0:3, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja "Zug" vienību.

Punnenovs šosezon 25 spēlēs vidēji ielaidis 2,47 ripas un atvairījis 91,92% metienu, abos statistikas rādītājos ieņemot sesto vietu līgā. Merzļikins šosezon 21 spēlē vidēji mačā ielaidis 2,65 ripas un atvairījis 92,07% metienu, šajā statistikas rādītājā ieņemot piekto vietu līgā.

Savukārt zaudējumu sestdien cieta Latvijas izlases uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Cīrihes "Lions", kas savā laukumā ar rezultātu 1:5 (0:1, 1:2, 0:2) piekāpās "Kloten" hokejistiem. Ķēniņs šajā mačā laukumā bija 14 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem un uzvarēja savā vienīgajā iemetienā. Latviešu uzbrucējs spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Ķēniņš šosezon 28 spēlēs guvis vienus vārtus, veicis sešas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -10.

"Lions" otrdien Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē viesos ar rezultātu 1:0 pārspēja Čehijas klubu Liberecas "Bili Tygri". Atbildes mačs notiks nākamajā otrdienā Cīrihē.

Šveices čempionāta kopvērtējumā pārliecinošu līderpozīciju ar 63 punktiem 29 spēlēs ieņem "Bern", kam ar 55 punktiem 28 dueļos seko "Lugano", bet ceturtā ar 49 punktiem 30 cīņās ir "Lions" komanda.

Tikmēr "Tigers" ar 40 punktiem 30 spēlēs pakāpusies uz astoto pozīciju 12 komandu vidū.

Latvijas hokeja izlases aizsargs Oskars Cibuļskis svētdien izcēlās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm graujoši uzvarētā Čehijas augstākās līgas līdervienību duelī, kamēr viņa komandas biedrs Andris Džeriņš savāca rezultatīvu piespēli.

Aizvadītajā cīņā Džeriņa un Cibuļska pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" komanda kopvērtējuma līderu mačā savā laukumā ar rezultātu 6:0 (2:0, 1:0, 3:0) sagrāva Plzeņas "Škoda" spēlētājus.

Latviešiem veiksmīgākais bija sesto vārtu guvums priekšpēdējā minūtē, kad Cibuļskis vairākumā izcēlās pēc Džeriņa piespēles, uzstādot cīņas gala rezultātu. Pirms tam aizsargs bija palīdzējis divos vārtu guvumos vienādos sastāvos.

Cibuļskis laukumā bija 18 minūtes un 24 sekundes, izceļoties ar vienu metienu, diviem spēka paņēmieniem un pozitīvu lietderības koeficientu +2. Savukārt Džeriņš nospēlētajās 13 minūtēs un 20 sekundēs izcēlās ar diviem metieniem, vienu spēka paņēmienu, divām soda minūtēm un neitrālu lietderības koeficientu.

Šosezon Džeriņš 23 mačos izcēlies ar trim precīziem metieniem un 12 reizes asistējis partneriem, bet Cibuļskis 32 spēlēs guvis sešus vārtus un atdevis sešas rezultatīvas piespēles.

Čehijas čempionāta līderpozīcijā ar 66 punktiem 30 spēlēs joprojām atrodas "Škoda" komanda, kurai tagad vairs tikai trīs punktus zaudē "Mountfield", kas gan jau aizvadījusi 32 cīņas.

Tikmēr uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Zlīnas "Aukro Berani" ar 43 punktiem ieņem septīto vietu 14 komandu vidū. Šajā kārtā "Aukro Berani" hokejistiem bija plānots spēkoties ar Brno "Kometa" komandu, tomēr tā kā pretinieki pašlaik sacenšas Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas ceturtdaļfinālā, duelis pārcelts uz janvāri. Tas ļāva "Aukro Berani" spēlētājiem pāris dienas ātrāk sākt nākamajā nedēļā paredzēto valstsvienību pārtraukumu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!