Foto: F64

Latviešu aizsargs Ralfs Freibergs piektdien no Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) kluba Ontario "Reign" izsaukts uz Sentdžonsas "IceCaps" vienību, kas spēlē Amerikas Hokeja līgas (AHL) turnīrā, informē klubs.

Freibergs ar "IceCaps" komandu trenējās jau pirms sezonas sākuma, taču tika nosūtīts uz līgu zemāk spēlējošo "Reign" vienību, kurā viņš pagaidām ir aizvadījis 20 spēles, gūdams divus vārtus un veikdams vienu rezultatīvu piespēli, kā arī tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +7.

Septembrī 23 gadus vecais Freibergs no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vinipegas "Jets" tika nosūtīts uz "IceCaps", kas vēlāk viņu pārcēla uz ECHL.

Pēc Soču olimpiskajām spēlēm Freibergs tika apsūdzēts dopinga lietošanā, taču Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) pirms maijā notikušā pasaules čempionāta viņam piesprieda tikai pagaidu diskvalifikāciju, kas viņam liedza piedalīties šajā turnīrā. Jautājums par precīzu diskvalifikācijas termiņu tiks izskatīts vēlāk, bet par steroīdiem, kādus lietojis Freibergs, sportisti parasti saņem vismaz divu gadu diskvalifikāciju. Tiesa, tā nebūtu spēkā Ziemeļamerikā.

Freibergs Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta komandas Boulinggrīnas "Falcons" rindās pavadīja iepriekšējos divus gadus, bet aizvadītajā sezonā 37 maču laikā guva trīs vārtus un veica 19 rezultatīvas piespēles.

Pērn latvietis piedzīvoja debiju Latvijas izlases sastāvā, piedaloties Somijā un Zviedrijā notikušajā pasaules čempionātā. Savukārt šīgada februārī viņš sacentās olimpiskajās spēlēs Sočos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!