Nacionālā hokeja līga (NHL) piespriedusi desmit spēļu diskvalifikāciju Detroitas "Red Wings" hokejistam Lūkam Vitkovskim, par viņa iesaistīšanos kautiņā, lai gan spēlētājs jau bija ceļā uz ģērbtuvi.

Jau vēstīts, ka trešdien NHL regulārā čempionāta spēlē starp "Red Wings" un Kalgari "Flames" komandām trešajā periodā izkāvās visi laukumā esošie spēlētāji, daudziem līdzjutējiem atmiņā atsaucot "veco laiku hokeju".

Mačā, kurā "Red Wings" savā laukumā triumfēja ar rezultātu 8:2, konflikts sākās sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad mājinieku spēlētājs Vitkovskis, uzreiz pēc izslidošanas uz ledus, devās pārmācīt Bretu Kulaku, kurš pirms tam bija ar cimdiem iebraucis sejā citam "Red Wings" spēlētājam Deividam Būtam. Kaut sākotnēji likās, ka viss ir norimis, brīdī, kad Vitkovskis tika nosūtīts uz ģērbtuvēm, viņš sāka konfliktēt nu jau ar "Flames" uzbrucēju Metjū Tkačuku un šoreiz konfliktā iesaistījās visi spēlētāji, ieskaitot abus vārtsargus, kuri nedaudz pagrūstījās.

Spēles noraidījumu saņēmušais Vitkovskis atradās ceļā uz ģērbtuvi, kad viņam ar nūju pa kāju iesita Tkačuks, tāpēc "Red Wings" spēlētājs metās atpakaļ laukumā, lai pretinieku pārmācītu. Tieši par šo pārkāpumu Vitkovskim būs jāizlaiž desmit spēles, jo tādu soda mēru paredz NHL reglaments.

"Red Wings" spēlētājs šajā mačā nopelnīja 35 (5+10+10+10) soda minūtes, pirmās 15 par kautiņu ar Kulaku, bet pārējās par atgriešanos laukumā.

Diskvalifikācijas laikā viņš nesaņems atalgojumu.

Pēc spēles Vitkovskis atzina, ka nav domājis par diskvalifikāciju, kad vēlreiz devās laukumā. "Jutu, ka kāds man iesit pa kāju, tāpēc tobrīd emocijas ņēma virsroku," sacīja vaininieks. "Šo es saucu par veco laiku hokeju. Uzskatu, ka tas nāk par labu spēlei. Tas piesaista fanus sporta veidam."

Cita attieksme bija "Flames" pārstāvjiem.

"Višņevskis, vai kāds ir viņa vārds, taisīja cirku, lai sāktu kauties. Cik minūtes bija atlikušas?" teica Tkačuks, kuram tiesneši piesprieda 15 soda minūtes. "Viņš tikai meklēja attaisnojumus, lai atgrieztos kauties. Tas ir stulbi."

Tikmēr diskvalifikāciju var saņemt arī Tkačuks, kura pārkāpumu, sitienu ar nūju spēlētājam, kurš jau atstājis laukumu, NHL Disciplinārlietu komiteja izskatīs piektdien.

Šosezon Vitkovskis astoņās spēlēs "Red Wings" sastāvā ar rezultativitāti nav izcēlies, vidēji mačā spēlējot sešas minūtes un 35 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!