Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārajā čempionātā otro spēli pēc kārtas nespēja gūt vārtus un atkārtoti cieta zaudējumu pret Krievijas vienību Sanktpēterburgas "Dinamo", kuru vada bijušais rīdzinieku galvenais treneris Leonīds Tambijevs.

Latvijas klubs ceturtdien pretinieku pārākumu atzina ar 0:1 (0:1, 0:0, 0:0), divos mačos paliekot "sausā" un vēl vairāk samazinot izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Kā zināms, trešdien "Rīga" neveiksmīgi aizvadīja pirmo periodu, kurā 15 sekunžu laikā ielaida divas ripas, bet visā spēlē piedzīvoja neveiksmi ar 0:3.

Vienīgos vārtus otrajā mačā guva Artjoms Ņečajevs, kurš spēles 19. minūtē izcēlās brīdī, kad "Dinamo" spēlēja skaitliskajā mazākumā. "Rīgas" centieni atspēlēties bija nesekmīgi. Spēles izskaņā mājinieki ieguva skaitlisko vairākumu, nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču izglābties nespēja.

Otro spēli pēc kārtas savos vārtos nevienu ripu neielaida Sanktpēterburgas kluba vārtsargs Iļja Rumjancevs, kurš atvairīja 17 rīdzinieku metienus, palīdzot Tambijeva trenētajai komandai izcīnīt piekto uzvaru pēc kārtas. Sanktpēterburgas komanda šajā mačā izpildīja 34 metienus.

"Rīga" rindās spēlēja arī uzbrucējs Gatis Sprukts, kurš otrdien debitēja Rīgas "Dinamo" sastāvā Kontinentālajā hokeja līgā. Ierindā bija arī aizsargs Kristaps Zīle, kurš savu debiju KHL piedzīvoja svētdien.

Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā "Rīga" ar 40 punktiem 33 spēlēs joprojām ieņem sesto vietu starp astoņām komandām, tomēr pirmais četrinieks jau ir 19 punktu attālumā.

Savukārt "Dinamo" komanda šosezon 33 spēlēs izcīnījusi 62 punktus un divīzijā ieņem trešo vietu, par trīs punktiem apsteidzot Čerepovecas "Almaz". Divīzijas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs.

"Rīga" MHL čempionāta turpinājumā svētdien un pirmdien divreiz uzņems savu principiālo daudzu sezonu pretinieci Mitišču "Atlanti". Pēc tam februārī Latvijas komandai būs gaidāmas pēdējās septiņas sezonas spēles.

Rīgas komanda sešās janvāra spēlēs guvusi divas uzvaras un četras reizes zaudējusi, pirms tam pa reizei izbraukumā uzvarot un zaudējot līgas līderei Jaroslavļas "Loko" un Čerepovecas "Almaz" komandai.

Kā zināms, Tambijevs rīdziniekus trenēja pirmās četras sezonas, bet pagājušajā sezonā viņš strādāja Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) Kazahstānas vienībā Karagandas "Sariarka". Šosezon "Rīga" ar Tambijeva trenēto komandu ir tikusies trīs reizes un visos mačos piedzīvojusi zaudējumus.

Šajā sezonā MHL spēlē 31 komanda no Krievijas, Baltkrievijas, Latvijas un Kazahstānas. Visas komandas ir sadalītas divās konferencēs - Austrumu un Rietumu, kas tālāk iedalās divīzijās (kopā četras). Regulārajā čempionātā katra komanda spēlēs tikai ar savas konferences komandām (četras spēles ar katru savas divīzijas komandu un divas spēles ar savas konferences otras divīzijas komandām), kopā aizvadot 42 spēles (21 savā laukumā un 21 izbraukumā). Izslēgšanas turnīram kvalificēsies divīzijas četras spēcīgākās vienības.

"Rīgas" komandu jau otro sezonu trenē Ronalds Ozoliņš, kuram palīdz Juris Opuļskis.

Iepriekšējās piecās sezonās "Rīgas" komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru. Pagājušajā sezonā Rietumu konferences izslēgšanas spēļu 1/16 fināla sērijā līdz trim uzvarām Latvijas komanda zaudēja visās trijās spēlēs un izstājās no turpmākās cīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!