Foto: F64

Sezonu ļoti sekmīgi sākušais Latvijas klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē sestdien viesos ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Minskas "Junostj" vienību.

Ar šo maču rīdzinieki sāka četru spēļu izbraukuma sēriju Baltkrievijā. Gūtais panākums ļāvis turpināt iespaidīgo uzvaru sēriju un pakāpties uz Rietumu konferences kopvērtējuma pirmo vietu.

Zaudētājos viesi nonāca otrās trešdaļas 16.minūtē, bet izlīdzinājums tika panākts trešās trešdaļas devītajā minūtē, kad pēc Kārļa Ozoliņa piespēles precīzs bija Andris Siksnis.

Savukārt uzvaru "Rīga" nodrošināja pagarinājuma 24.sekundē, kad izcēlās Edgars Siksna. Viņam vairākuma laikā rezultatīvi piespēlēja Oskars Batņa un Rustams Begovs.

Pēc tam svētdien abas komandas tiksies atkārtoti, bet nākamajā trešdienā un ceturtdienā rīdzinieki divreiz tiksies ar Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik", ko vada Latvijas speciālists Aleksandrs Beļavskis. Šajā izbraukuma sērijā kopā ar "Rīgas" komandu devušies arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" rezervisti Rihards Cimermanis, Siksnis un Siksna.

Jāizceļ, ka sestdienas spēlē rīdzinieku vārtus sargāja nevis Cimermanis, bet gan Nils Grīnfogels.

Šīs ir vienīgās "Rīgas" komandas MHL izbraukuma spēles šomēnes, tomēr no 18. līdz 20.oktobrim liela daļa šīs vienības spēlētāju, pārstāvot "Dinamo Juniors", Anglijas pilsētā Notingemā piedalīsies Kontinentālā kausa otrās kārtas izspēlē.

Latvijas klubs izcīnījis jau septiņas uzvaras pēc kārtas. Šīs sezonas 11 spēlēs rīdzinieki piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu pamatlaikā. Tāpat viņiem ir viena tehniskā uzvara, jo no sacensībām izslēgta Ungārijas vienība Budapeštas "Patriot". Līdz ar to Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Rīga" ar 26 punktiem 11 spēlēs ieņem pirmo vietu, lai arī tuvākie sekotāji Jaroslavļas "Loko" un Maskavas "Krasnaja armija" aizvadījuši par vienu spēli mazāk.

Savukārt "Junostj" vienība, kas pērn palika priekšpēdējā vietā līgā, šosezon cīnās sekmīgāk un ar 14 punktiem deviņos mačos pašlaik ieņem 13.vietu Rietumu konferencē.

Pēc "Patriot" komandas izslēgšanas MHL regulārajā čempionātā palikušas 39 komandas no septiņām valstīm, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!