Foto: vk.com/mhk_almaz

Neveiksmīgu sezonu aizvadošā Latvijas komanda "Rīga" sestdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta pēdējā mājas spēlē "Inbox.lv" ledus hallē Piņķos ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Ņižņijnovgorodas "Čaika" komandai.

Vienīgos vārtus rīdziniekiem guva Uvis Balinskis, kurš otrā perioda 14. minūtē atklāja cīņas rezultātu. Tiesa, pēc trīsarpus minūtēm Iļja Barusjovs panāca izlīdzinājumu. Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, bet pagarinājuma 42. sekundē precīzi meta Kirils Klobovs, sarūpējot "Rīgas" komandai zaudējumu.

Abas vienības tikās arī piektdien, kad uzvaru ar 5:1 svinēja Latvijas komanda. Pirms šiem diviem mačiem "Rīga" šonedēļ ar 5:0 uzvarēja un ar 1:3 zaudēja Balašihas MVD hokejistiem.

Pēc divām nedēļām "Rīga" noslēgs savu sezonu, viesos aizvadot pa diviem mačiem ar Mitišču "Atlanti" un Sanktpēterburgas "Dinamo" vienībām.

Rietumu konferences turnīra tabulā "Rīga", kas jau ir zaudējusi izredzes tikt izslēgšanas spēlēs, ar 42 punktiem 52 mačos ir pirmspēdējā vietā 15 komandu konkurencē, par diviem punktiem apsteidzot "Atlanti" komandu. Savukārt "Čaika" ar 79 punktiem ir desmitā.

Novembra sākumā, kad "Rīgas" komanda sezonas pirmajās 22 spēlēs bija guvusi vien trīs panākumus, AS "Dinamo Rīga" padome lēma galvenā trenera amatā atgriezt Ronaldu Ozoliņu, kurš komandu vadīja arī iepriekšējās divās sezonās. Savukārt Aleksandrs Ņiživijs, kurš bija galvenais treneris šajā sezonā, tika pazemināts par Ozoliņa palīgu.

Pēc Ozoliņa stāšanās amatā viena no sacensību pastarītēm izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas, bet turpinājumā atkal tās rezultāti strauji kritās.

"Rīga" pagājušās sezonas MHL regulārajā čempionātā Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā ieņēma sesto vietu starp astoņām komandām, "play-off" turnīram nekvalificējoties.

Pirms tam piecas sezonas pēc kārtas "Rīgas" komanda spēja sasniegt izslēgšanas turnīru.

Šajā MHL sezonā līgā spēlē 31 komanda no Krievijas, Kazahstānas un Latvijas. Tiekoties vienīgi ar Rietumu konferences komandām, "Rīgas" hokejisti regulārajā čempionātā aizvadīs 56 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!