Foto: Kaspars Volonts; facebook.com/hkrigaofficial

Neveiksmīgu sezonu aizvadošā Latvijas komanda "Rīga" piektdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta pirmspēdējā mājas spēlē "Inbox.lv" ledus hallē Piņķos ar 5:1 (4:1, 0:0, 1:0) pārliecinoši uzvarēja Ņižņijnovgorodas "Čaika" komandu, kas mājiniekiem ļāva pamest pēdējo vietu Rietumu konferences turnīra tabulā.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Frenks Razgals un Daniels Bērziņš, bet reizi precīzs bija Reinis Lejnieks. Tikmēr vārtos Gustavs Dāvis Grigals atvairīja 27 no 28 pretinieku metieniem.

"Rīga" aizvadīja teicamu pirmā perioda beigu daļu, kurā guva trīs vārtus.

Spēles septītajā minūtē rezultātu atklāja Lejnieks, kurš precīzs bija izslidojot no aizvārtes. Tiesa, vadībā rīdzinieki bija vien 33 sekundes, jo izlīdzinājumu panāca Mihails Smoļins.

Cīņas 15. minūtē vairākumu realizēja Razgals, kad viņa mestā ripa pēc rikošeta ielidoja pretinieku vārtos, bet vēl pēc nepilnām divām minūtēm Bērziņš, metot no aizvārtes, pārsvaru dubultoja. Savukārt 33 sekundes pirms perioda beigām Razgals izslidoja vienatnē pret viesu vārtsargu Anatoliju Inozemcevu un panāca jau 4:1.

Otrajā periodā vārti netika gūti, savukārt beigu perioda sākumā 5:1 panāca Bērziņš, kurš izcēlās apslidojot vārtus un izdarot precīzu metienu.

"Rīga" izcīnīja trešo uzvaru pēdējos četros mačos, bet pretinieki cieta ceturto neveiksmi pēdējās piecās spēlēs.

Abas komandas sestdien Piņķos tiksies atkārtoti un rīdziniekiem tā būs pēdējā mājas spēle šajā sezonā, kurai vēl sekos četras cīņas viesos.

Jau ziņots, ka pirms šiem diviem mačiem "Rīga" šonedēļ ar 5:0 uzvarēja un ar 1:3 zaudēja Balašihas MVD hokejistiem.

Rietumu konferences turnīra tabulā "Rīga", kas jau ir zaudējusi izredzes tikt izslēgšanas spēlēs, ar 39 punktiem 51 mačā tagad ir pirmspēdējā vietā 15 komandu konkurencē, par punktu apsteidzot Mitišču "Atlanti" komandu. Savukārt "Čaika" ar 77 punktiem ir desmitā.

Novembra sākumā, kad "Rīgas" komanda sezonas pirmajās 22 spēlēs bija guvusi vien trīs panākumus, AS "Dinamo Rīga" padome lēma galvenā trenera amatā atgriezt Ronaldu Ozoliņu, kurš komandu vadīja arī iepriekšējās divās sezonās. Savukārt Aleksandrs Ņiživijs, kurš bija galvenais treneris šajā sezonā, tika pazemināts par Ozoliņa palīgu.

Pēc Ozoliņa stāšanās amatā viena no sacensību pastarītēm izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas, bet turpinājumā atkal tās rezultāti strauji kritās.

"Rīga" pagājušās sezonas MHL regulārajā čempionātā Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā ieņēma sesto vietu starp astoņām komandām, "play-off" turnīram nekvalificējoties.

Pirms tam piecas sezonas pēc kārtas "Rīgas" komanda spēja sasniegt izslēgšanas turnīru.

Šajā MHL sezonā līgā spēlē 31 komanda no Krievijas, Kazahstānas un Latvijas. Tiekoties vienīgi ar Rietumu konferences komandām, "Rīgas" hokejisti regulārajā čempionātā aizvadīs 56 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!