Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga", kas zaudējusi cerības sasniegt Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) izslēgšanas turnīru, regulārā čempionāta priekšpēdējā mačā piektdien viesos ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) zaudēja Maskavas "Krasnaja armija" vienībai, otro spēli pēc kārtas paliekot bez iemestām ripām.

Rīdzinieki pēc bezvārtu pirmā perioda otrā perioda sākumā nonāca iedzinējos, jo "Krasnaja armija" rindās precīzs bija Pāvels Podlubošnovs. Savukārt trešā perioda sākumā maskavieši, vārtus gūstot Aleksandram Šarovam, pārsvaru dubultoja, izcīnot sesto uzvaru pēc kārtas un nodrošinot vietu izslēgšanas spēlēs.

Uzvarētāju rindās vārtsargs Andrejs Filoņenko atvairīja 15 metienus, kamēr "Rīgas" vārtsargs Gustavs Dāvis Grigals tika galā ar 32 no 34 metieniem.

Pēc cerību zaudēšanas uz izslēgšanas turnīru rīdzinieki uzvarēja trijos mačos pēc kārtas, bet otrdien Latvijas galvaspilsētas klubs viesos ar 0:3 piekāpās Habarovskas "Amurskije tigri", kuras sastāvā spēlē latviešu izcelsmes aizsargs Zigurds Podziņš.

Rīdziniekiem šosezon ir atlikusi vēl tikai viena spēle - svētdien viņi viesos tiksies ar Maskavas "Spartak".

Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā "Rīga" ar 51 punktu 41 spēlē ieņem sesto vietu starp astoņām komandām, taču augstāk tikt vairs nevar un jau zaudējusi izredzes iekļūt izslēgšanas mačos. Savukārt "Krasnaja armija" ar 66 punktiem 39 spēlēs ieņem otro vietu Centrālajā divīzijā.

Šajā sezonā MHL spēlē 31 komanda no Krievijas, Baltkrievijas, Latvijas un Kazahstānas. Visas komandas ir sadalītas divās konferencēs - Austrumu un Rietumu, kas tālāk iedalās divīzijās (kopā četras). Regulārajā čempionātā katra komanda spēlēs tikai ar savas konferences komandām (četras spēles ar katru savas divīzijas komandu un divas spēles ar savas konferences otras divīzijas komandām), kopā aizvadot 42 spēles (21 savā laukumā un 21 izbraukumā). Izslēgšanas turnīram kvalificēsies katras divīzijas četras spēcīgākās vienības.

"Rīgas" komandu jau otro sezonu trenē Ronalds Ozoliņš, kuram palīdz Juris Opuļskis.

Iepriekšējās piecās sezonās "Rīgas" komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru. Pagājušajā sezonā Rietumu konferences izslēgšanas spēļu 1/16 fināla sērijā līdz trim uzvarām Latvijas komanda zaudēja visās trijās spēlēs un izstājās no turpmākās cīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!