Piektdien, 4.janvārī, Rīgā, "Arēnā Rīga" sākas Kontinentālā kausa izcīņas finālturnīrs hokejā, kurā piedalīsies Latvijas čempionvienība "Rīga 2000", Krievijas klubs Kazaņas "Ak Bars", Kazahstānas spēcīgākais klubs "Kazcink-Torpedo" no Ustjkamenogorskas un Latvijas hokejistu Aleksandra Macijevska, Aleksandra Semojonova un Igora Bondareva pārstāvētais Dānijas klubs Olborgas "AaB Ishockey".
Turnīra gaitā 4.janvārī plkst.15.40 tiksies "Kazcink-Torpedo" ar "Ak Bars" un plkst.19.40 "Rīga 2000" ar "AaB Ishockey". 5.janvārī Krievijas klubs plkst.15.40 tiksies ar Dānijas vienību, bet "Rīga 2000" plkst.19.40 mērosies spēkiem ar Kazahstānas klubu. 6.janvārī plkst.15.40 "Rīga 2000" spēlēs ar "Ak Bars", bet plkst.19.40 "AaB Ishockey" sacentīsies ar Kazahstānas klubu.

Visas spēles ar "Rīga 2000" līdzdalību tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Turnīra laikā 5.janvārī plkst.12.00 norisināsies arī Latvijas un Kanādas veterānu draudzības spēle, kurā "The Calgary RE/MAX" vienībai no kanādas pretī stāsies "Vecmeistari" un "Dakteri" klubu apvienotā komanda trenera Aleksandra Klinšova vadībā. Latvijas vienības sastāvā papildus iekļauti arī tādi slaveni hokejisti kā Helmuts Balderis, Anatolijs Jemeļjaņenko, Oļegs Znaroks, Agris Freimanis, Juris Opuļskis un Māris Baldonieks.

Biļetes uz turnīru iespējams iegādāties visos "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības punktos, un tās maksā četrus un astoņus latus.

Decembrī "Rīgas 2000" organizētā preses konferencē Latvijas čempionvienība nodrošināja iespēju uzzināt pretinieku komandu treneru viedokļus un vienīgi Krievijas kluba galvenais treneris Zinetuls Biļaletdinovs izteicās, ka viņa vadītā komanda izvirza visaugstākos mērķus.

"Mūsu mērķi ir visaugstākie, un centīsimies uzvarēt, lai arī sacensību grafiks Krievijas superlīgā ir saspringts," telefonintervijā izteicās Biļaletdinovs, kura vadītā komanda jau 6.janvārī pēc turnīra pēdējās spēles dosies prom no Rīgas uz nākamo Krievijas čempionāta spēli, kas notiks 8.janvārī. "Mūsu klubam dalība turnīrā ir nepieciešama pieredzes iegūšanai tomēr mērķis paliek uzvarēt. Pēc neveiksmīgā čempionāta starta savas kļūdas esam labojuši un nu spēlējam daudz citādāk."

Kazahstānas kluba galvenais treneris Erlans Sagimbajevs uzsvēra, ka komandas galvenais mērķis bija iekļūt finālturnīrā. "Mums būs patīkami uzspēlēt šajā turnīrā, jo jau iekļūšana finālā ir liels panākums. Esam jauna komanda, tomēr centīsimies ieņemt pēc iespējas augstāku vietu, tomēr saprotam, ka vāju pretinieku nebūs."

"Kazcink-Torpedo" spēlē Krievijas augstākās divīzijas čempionātā, Austrumu zonā.

"Darīsim labāko, ko varam, un ieradīsimies Rīgā labā sportiskajā formā," izteicās "AaB Ishockey" treneris Frederiks Ākesons. "Ceram, ka starts Rīgā neiespaidos mūsu vēlāko dalību Dānijas čempionātā. Mums komandā ir četras maiņas, un esam pārliecināti, ka spēlētāji varēs īsā laika sprīdī aizvadīt vairākas spēles."

Ākesons slavēja Dānijas klubu pārstāvošos Latvijas hokejistus. "Macijevskis ir mūsu komandas labākais vārtu guvējs, un šī ir viņa labākā sezona, ko hokejists pavada Dānijā. Semjonovs sezonu iesāka ne tik veiksmīgi, bet, tā kā viņš ir pieredzējis spēlētājs, sportiskā forma arvien uzlabojas un ceram, ka sezonas izskaņā tā būs vēl labāka, arī aizsargs Bondarevs spēlē labi. Bondarevs spēlē vienkārši un uzmanīgi, tomēr spēj atdot labas piespēles uzbrucējiem. Viņi mūsu komandā spēlē ļoti lielu lomu."

Semjonovs un Macijevskis uzsvēra, ka centīsies Latvijas skatītājiem parādīt kāds līmenis ir hokejam Dānijā, jo "tas nav slikts".

"Arī dāņiem iekļūšana finālā ir liels sasniegums, tomēr mūsu treneris ir maksimālists, viņam katra spēle ir svarīga, tāpēc cīnīsimies par uzvaru ar visām komandām," uzsvēra Semjonovs.

"AaB Ishockey" Dānijas čempionāta kopvērtējumā šobrīd atrodas otrajā pozīcijā.

"Komandai šosezon ir jauni un mazpieredzējuši spēlētāji. Līdz šim šosezon mazāk domājām par rezultātu, bet vairāk ļāvām spēlēt jaunajiem hokejistiem, sniedzot viņiem pieredzi," decembrī pastāstīja "Rīga 2000" kapteinis Ģirts Ankipāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!