Foto: LETA

Pirmo uzvaru trīs Latvijas hokeja čempionāta spēlēs otrdien izcīnīja valsts čempioni "Rīga"/"Prizma", kas savā laukumā ar 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) pārspēja "Ogre"/"Sāga 97" komandu.

Spēles gaitā Bruno Priede un Dāvis Sprukts pa reizei deva "Rīga"/"Prizma" komandai vienu vārtu pārsvaru, tomēr pretinieki allaž atspēlējās, kad precīzi meta Vladislavs Adeļsons un Ēriks Žohovs. Uzvaras vārtus laukuma saimnieku labā sešas minūtes pirms cīņas beigām guva Edgars Kurmis.

"Ogre"/"Sāga 97" hokejisti piedzīvojuši zaudējumus jau 11 spēlēs pēc kārtas.

Kopvērtējuma līdere ar 31 punktu 13 spēlēs ir "Liepāja", bet "Kurbads" seko ar tādu pašu punktu skaitu. Trešo vietu ar 24 punktiem 12 cīņās ieņem "Mogo" komanda, bet "Rīga"/"Prizma" kontā ir par diviem punktiem mazāk. "Zemgale"/LLU ar 19 punktiem ieņem piekto pozīciju.

Četri punkti 14 mačos ir "Ogre"/"Sāga 97" komandai, savukārt septīto, pēdējo, vietu ieņem Jūrmalas HASC, kas arī izcīnījusi četrus punktus.

Septiņas komandas piecos apļos aizvadīs 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz 7.martam. Regulārās sezonas uzvarētāji automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindosies no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepāja.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!