Foto: F64

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Latvijas komanda "Rīga" Pasaules kausa jauniešu komandām noslēdzošajā apakšgrupas mačā ceturtdien ar 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveica citu MHL vienību Astanas "Sņežnije barsi" no Kazahstānas.

Rezultātu pirmās trešdaļas beigās atklāja Kazahstānas vienība, bet "Rīga" trešajā trešdaļā ieguva vadību, pa reizei izceļoties Erlendam Kļaviņam un Robertam Baranovskim.

Tomēr pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Aleksandrs Anaņičevs panāca 2:2, tāpēc pamatlaiks noslēdzās neizšķirti. Arī papildlaikā rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienos rīdzinieki bija pārāki ar 2:1, izceļoties Frenkam Razgalam un Kirilam Galoham.

Jau vēstīts, ka turnīra pirmajā mačā rīdzinieki pirmdien ar 2:3 piekāpās Jekaterinburgas "Avto" vienībai, bet dienu vēlāk ar 2:3 zaudēja arī ASV vienībai Čikāgas "Steels", kas spēlē Savienoto Valstu hokeja līgā (USHL).

Līdz ar to "Rīgas" hokejisti savā grupā ieņēma trešo vietu, tāpēc sestdien aizvadīs maču par piekto vietu, cenšoties turnīru šādā pozīcijā noslēgt trešo reizi pēc kārtas.

"Rīgas" komanda treneru Ronalda Ozoliņa un Jura Opuļska vadībā uz turnīru devusies 26 spēlētāju sastāvā.

Iepriekšējās pārbaudes spēles "Rīga" aizvadīja augusta sākumā, kad turnīrā Čerepovecā piecos mačos guva vienu uzvaru.

Pirmajā Pasaules kausa turnīra norises gadā "Rīga" komandai tikai pavisam nedaudz pietrūka līdz iekļūšanai finālā, otrajā gadā rīdzinieki ieņēma ceturto vietu apakšgrupā starp sešām vienībām, nekvalificējoties pusfinālam, bet iepriekšējos divos gados Latvijas komanda turnīrā izcīnījusi piekto vietu

Pirmā spēle MHL sezonas regulārajā čempionātā "Rīgas" komandai paredzēta 5.septembrī. "Rīgas" komanda tajā piedalīsies sesto sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!