Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Harlamova kausa Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas trešajā mačā sestdien savā laukumā ar 1:7 (0:2, 1:4, 0:1) zaudēja Krievijas komandai Mitišču "Atlanti".

Sērijā līdz trim uzvarām "Rīgas" komanda tādējādi piedzīvoja zaudējumu ar 0-3, noslēdzot sezonu.

Vienīgos vārtus Latvijas kluba labā otrās trešdaļas devītajā minūtē guva Nikolajs Jeļisejevs, uz to brīdi panākot rezultātu 1:4.

Četrus no saviem vārtiem viesi guva skaitliskajā vairākumā, bet pārējos trīs - vienādos sastāvos.

Pēc sestajiem zaudētājiem vārtiem "Rīgas" komandas vārtos Kristeru Gudļevski otrās trešdaļas beigās nomainīja Rihards Cimermanis.

Kā zināms, arī sērijas pirmajos divos mačos otrdien un trešdien rīdzinieki piedzīvoja smagus zaudējumus izbraukumā ar identisku rezultātu 1:7.

Zīmīgi, ka abas komandas Harlamova kausa pirmajā kārtā savā starpā tikās trešo sezonu pēc kārtas.

Ja savā pirmajā MHL sezonā "Rīga" Mitišču klubam sērijā piekāpās negaidīti pārliecinoši ar rezultātu 0-3, pērn abu komandu cīņa izvērtās dramatiska - ceturtajā cīņā rīdzinieki nenoturēja četru vārtu pārsvaru un zaudēja pagarinājumā ar 5:6. Pēc tam Latvijas klubs piekāpās arī pēdējā, piektajā, cīņā un turnīru atkal noslēdza jau pēc pirmās kārtas.

Šosezon "Atlanti" komanda ir ļoti spēcīga un ar 135 punktiem 64 spēlēs izcīnīja pārliecinošu uzvaru Rietumu konferencē. Savukārt "Rīga" tika pie 104 punktiem, kas deva astoto vietu konferencē un pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm.

Kā ziņots, šo gadu "Rīgas" komanda iesāka veiksmīgi un vēl nesen tika pie septiņu uzvaru sērijas, iekļūstot izslēgšanas spēļu zonā un nostiprinoties tajā. Tomēr pēc tam "Rīgas" komanda, ko skāra arī saindēšanās, cieta trīs neveiksmes pēc kārtas un pagājušās nedēļas sākumā atkal bija izkritusi aiz "play-off" robežas. Tomēr pēc tam rīdzinieki atkal tika pie trīs uzvaru sērijas, ko pārtrauca vien pēdējā mačā.

Šajā sezonā mainīta MHL čempionāta izspēles kārtība - 33 komandas sadalītas Rietumu (17 vienības) un Austrumu (16 vienības) konferencē. Turklāt regulārajā čempionātā vienības savā starpā sacentās tikai konferences ietvaros, aizvadot četru apļu turnīru. Arī izslēgšanas cīņās līdz pat finālam savā starpā tiksies vien vienas konferences komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!