Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas komanda "Rīga" pirmdien izcīnīja vēl vienu ļoti svarīgu uzvaru Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlēs, ar rezultātu 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) savā laukumā pieveicot Rietumu konferences vicelīderus Maskavas "Spartak".

Šis bija Latvijas komandas sestais panākums pēc kārtas.

Spēles rezultātu pirmajā trešdaļā vairākumā atklāja Artūrs Salija, kad ripa veiksmīgi atlēca pie viņa un aizsargs to raidīja vārtos no gaisa. Otrās trešdaļas sākumā "Spartak" rezultātu izlīdzināja, tomēr 32.minūtē Rustams Begovs pārtvēra ripu un skaisti guva vārtus izgājienā, panākot 2:1 "Rīgas" labā.

Kaut praktiski visu otro un trešo trešdaļu mačā dominēja "Spartak" hokejisti, rīdzinieku vārtos ļoti pārliecinoši darbojās Kristers Gudļevskis un tika izcīnīta sestā uzvara pēc kārtas. "Spartak" komanda spēli aizvadīja vien 13 laukuma spēlētāju sastāvā.

Kā ziņots, abu komandu pirmajā mačā svētdien rīdzinieki izcīnīja uzvaru ar 4:2.

Iepriekš abas komandas savā starpā tikās septembrī Maskavā, uzvaras dalot uz pusēm.

Sākot no nākamās nedēļas sākuma Latvijas komandu gaida četri mači izbraukumā, bet pēc tam aiznākamajā nedēļā sekos noslēdzošās četras regulārā čempionāta spēles savā laukumā.

Šogad aizvadītajos 16 mačos "Rīgas" komanda jau tikusi pie 12 uzvarām un ieguvusi daudz labākas pozīcijas cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Rīga" ar 92 punktiem 56 spēlēs joprojām ieņem astoto vietu, bet devīto pozīciju jau apsteidz par septiņiem punktiem.

Savukārt "Spartak" ar 116 punktiem 57 mačos atrodas stabilā otrajā pozīcijā un jau garantējusi vietu izslēgšanas spēlēs.

Latvijas uzbrucēja Artjoma Dašutina pārstāvētā Balašihas MVD vienība ar 98 punktiem 58 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet Kirila Tambijeva pārstāvētā Voskresenskas "Himik" komanda ar 85 punktiem atrodas devītajā pozīcijā.

Svētdien MVD ar 7:0 izbraukumā sagrāva Ungārijas komandu Budapeštas "Patriot", bet "Himik" ar 2:0 viesos uzvarēja Maskavas "Krasnaja armija", tomēr neviens no Latvijas uzbrucējiem atkal laukumā nedevās.

Sezonas izskaņā izslēgšanas spēlēs piedalīsies konferences astoņas labākās komandas.

Šajā sezonā mainīta MHL čempionāta izspēles kārtība - 33 komandas sadalītas Rietumu (17 vienības) un Austrumu (16 vienības) konferencē. Turklāt regulārajā čempionātā vienības savā starpā sacenšas tikai konferences ietvaros, aizvadot četru apļu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!