Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē Piņķos pirmdien piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienu sērijā.

Rīdzinieki ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 0:1) piekāpās spēcīgajai Sanktpēterburgas SKA-1946 vienībai, ko vada bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Pjotrs Vorobjovs. Abas komandas tikās otro reizi divu dienu laikā.

Spēles rezultātu otrās trešdaļas sākumā, spēlējot vairākumā, atklāja Frenks Razgals. Kaut turpinājumā ilgstoši pārsvars piederēja Sanktpēterburgas komandai, tā guva tikai vienus vārtus. Līdz ar to pamatlaiks un papildlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, bet "bullīšu" sērijā rīdzinieki cieta neveiksmi ar 0:1.

Par labāko spēlētāju rīdzinieku rindās tika nosaukts vārtsargs Salvis Balandīns.

Komandas savā starpā tikās arī svētdien, kad pēdējās minūtēs uzvaru ar 4:2 sev nodrošināja "Rīga".

Šis "Rīgas" komandai bija tikai otrais zaudējums iepriekšējo astoņu maču laikā.

Kā zināms, ceturtdien "Rīga" ar 5:2 uzveica vēl vienu Sanktpēterburgas komandu "SKA-Serebrjanije ļvi", bet nākamajā dienā rīdzinieki ar 1:2 atzina šīs Krievijas komandas pārākumu, tādējādi pārtraucot savu piecu uzvaru sēriju.

Pirms ceturtdienas spēles savu iepriekšējo maču "Rīga" aizvadīja vien 29.novembrī, kad savā laukumā ar 9:1 pieveica turnīra pastarīti Minskas "Dinamo-Raubiči" no Baltkrievijas, bet kopumā komanda pirms pārtraukuma bija guvusi četras uzvaras pēc kārtas, kas gan visas bija izcīnītas pret vienu un to pašu pretinieku.

Nepilnu mēnesi ilgais pārtraukums "Rīgas" komandai bija saistīts ar Latvijas U-20 izlases dalību pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā, kur valstsvienība uzvarēja visās piecās spēlēs un nodrošināja sev atgriešanos starp planētas spēcīgākajām komandām.

Tagad rīdziniekiem būs pusotru nedēļu ilgs pārtraukums, bet pēc tam viņi uzsāks četru izbraukuma spēļu sēriju, pa divām reizēm tiekoties ar Jaroslavļas "Loko" un Čerepovecas "Almaz".

Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā "Rīga" ar 34 punktiem 27 spēlēs ieņem sesto vietu starp astoņām komandām, bet pirmais četrinieks ir jau 15 punktu attālumā.

Tikmēr SKA-1946 ar 54 punktiem 30 mačos ir šīs divīzijas otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!